Un judecator din SUA a luat partea Microsoft intr-o prima runda de dispute impotriva Google intr-un caz ce ar putea avea influente masive asupra industriei de tehnologie din intreaga lume, scrie FinancialTimes.

Cazul are in prim plan suma pe care ar trebui Microsoft sa o plateasca Google Motorola pentru licentierea patentelor pentru video si WiFi – esentiale pentru functionarea consolelor Xbox 360 si sistemului de operare Windows.

Organismele de reglementare cerceteaza daca licentierea patentelor Motorola incalca regulile antitrust. Google ramane sub investigatia Comisiei Europene in ceea ce priveste acest caz.

Intr-o decizie anuntata joi in Seattle, judecatorul James Robart a decis ca o rata corecta pe care Microsoft ar trebui sa o plateasca pentru folosirea proprietatii intelectuale a Google Motorola este de doar cativa centi/unitate fata de cativa dolari/unitate cat dorea sa atraga Motorola.

Diferenta inseamna doar 1,8 mil. de dolari pe care trebuie sa ii plateasca Micorosft, fata de sute de milioane de dolari pe care le cereau cei de la Motorola.

Citeste mai multe pe FT.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Tara care a sfidat "destinul" si se bate cu Silicon Valley
Setari Cookie-uri