Producatorul japonez de electronice Sony a obtinut in anul fiscal incheiat in martie primul profit din ultimii cinci ani, datorita vanzarilor de active si deprecierii yenului, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Profitul net a atins anul trecut 40 de miliarde de yeni (403 milioane dolari), fata de o pierdere neta de 5,7 miliarde de dolari in anul precedent, potrivit datelor preliminare publicate vineri de companie. Analistii anticipau un profit de 43,3 miliarde de yeni.

Sony a obtinut din vanzarile de active si detineri de actiuni circa 2 miliarde de dolari.

Directorul general Kazuo Hirai aplica un plan de redresare a afacerilor in domeniul electronicelor de consum, in centrul caruia se afla jocurile, camerele digitale si dispozitele mobile, inclusiv smartphone-urile Xperia, dupa ce compania a pierdut teren in fata Apple si Samsung.

"Vanzarile de active aduc castiguri exceptionale, provocarea acestui an este cresterea profitabilitatii operatiunilor", a declarat Hideki Yasuda, analist la Ace Securities in Tokyo.

Vanzarile au urcat cu 4,7%, la 6.800 miliarde de yeni (69,15 miliarde dolari), fiind peste estimarile initiale ale companiei, de 6.600 miliarde de yeni.

Sursa foto: http://www.sony.com/SCA/who-we-are/leadershipteam/overview.shtml

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
De ce au pierdut gigantii japonezi lupta cu americanii si sud-coreenii
Setari Cookie-uri