Aproximativ 40 de directori ai grupului nipon Sony au renuntat la bonusuri pentru anul trecut estimate in total la 1 miliard de yeni (10 milioane de dolari), intrucat nu au reusit sa-si respecte promisiunea de a aduce pe profit divizia de electronice, transmite Mediafax care citeaza Financial Times.
Sefii Sony au mai renuntat si in trecut la bonusuri, dar ultimul "act de pocainta" este cel mai amplu de pana acum, noteaza publicatia britanica.

Consiliul director a aprobat o propunere a directorului general, Kazuo Hirai, ca directorii sa renunte la bonusuri reprezentand 30-50% din pachetele salariale pentru anul fiscal incheiat in martie, a declarat un purtator de cuvant al Sony pentru Bloomberg.

Reprezentantul grupului a refuzat sa precizeze valoarea bonusurilor la care renunta directorii.

Hirai, seful Sony din aprilie 2012, s-a angajat sa revigoreze operatiunile de electronice prin desfiintarea a 10.000 de locuri de munca si reducerea importantei diviziei de televizoare.

Grupul Sony a publicat saptamana trecuta date financiare preliminare pentru anul trecut. Profitul net s-a situat la 40 de miliarde de yeni (410 milioane de dolari) in anul fiscal trecut, fata de o pierdere de 456,7 miliarde de yeni in anul anterior. Sony a obtinut un castig de circa 2 miliarde de dolari din vanzarea de proprietati si participatii la alte companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri