Simplus a investit 50.000 euro pentru primul serviciu de comanda taxi prin SMS

Pentru prima data in Romania, iti poti comanda taxiul direct prin SMS. Utilizatorii trimit un SMS la numarul 1730 (tarif normal in retelele mobile) care trebuie sa contina orasul si adresa la care se solicita un taxi. In doar cateva secunde, primesc o confirmare referitoare la numele soferului, indicativul masinii, timpul de sosire si numarul de telefon al soferului care preia comanda, conform Star Taxi.

De asemenea, pentru ca aceasta comanda sa fie valida, clientul trebuie sa raspunda cu un SMS de confirmare cu textul :”DA”. Clientul este anuntat printr-un mesaj text atunci cand soferul a ajuns. Serviciul este dezvoltat impreuna cu Simplus.

„Simplus a lansat in 2012 aplicatia Transport Urban dedicata transportului in comun si continua sa faca investitii in acest domeniu. Pentru crearea si implementarea acestei noi aplicatii compania SimPlus a investit 50.000 euro si ne asteptam sa fie bine primita de cei care aleg taxiul ca si mijloc de transport,” declara Dan Boabes, CEO SimPlus

Cel de-al doilea serviciu Star Taxi lansat vizeaza un numar unic de dispecerat, la nivel national, *9595. Dispeceratul national, serviciu unic in Romania, beneficiaza de suport tehnic special, permitand preluarea rapida a comenzilor si plasarea lor automata in sistem. Interactiunea cu factorul uman va dura doar cateva secunde, exclusiv pentru introducerea datelor comenzii in sistem, urmand ca raspunsul cu numele soferului, indicativul masinii si timpul de sosire sa fie furnizat automat, de catre un robot. Imediat dupa acceptarea comenzi clientul primeste prin SMS toate detaliile despre sofer, timp de sosire, masina. Astfel, discutiile cu dispeceratul dispar, la fel ca si asteptarea neplacuta la telefon si zgomotul de fundal, des intalnite in cazul apelarii unui dispecerat clasic. Clientul este anuntat printr-un mesaj text atunci soferul a ajuns, stiind exact cand sa mearga la masina.

Oriunde ai fi in Romania, in oricare dintre orasele Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj sau Constanta, ai, de acum, la dispozitie noi servicii, unice: poti comanda prin SMS, la 1730 sau poti suna, in oricare dintre orasele mentionate mai sus, la acelasi numar, *9595.

Aplicatia Star Taxi poate fi descarcata atat pe Android (www.startaxi.ro/and) cat si pe iOS (www.startaxi.ro/ios) si este disponibila in Bucuresti, Brasov, Timisoara, Cluj si Constanta.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri