Echipa din spatele proiectului Google Glass isi apara creatia in fata ingrijorarii autoritatilor conform carora ochelarii inteligenti ai companiei ar putea fi folositi pentru a incalca dreptul la viata privata al oamenilor.Oficialii gigantului american spun ca device-ul a fost construit astfel incat sa nu permita astfel de lucruri.

“Am fost tot timpul atenti la privacy”, spune un oficial al Google. “Cu noul design al ochelarilor, oricine isi poate da seama cand sunt priviti, intrucat te uiti intr-un anumit unghi”, explica el.

Camera implementata in ochelari a ridicat semne de exclamare autoritatilor, rapid indepartate de echipele Google. “Daca te inregistrez, trebuie sa ma holbez la tine”, spune Charles Mendis, inginer in cadrul companiei. “Daca te duci la toaleta si cineva se uita intens la tine, nu stiu despre voi dar eu observ si plec!”.

El mai subliniaza ca de fiecare data cand filmezi sau fotografiezi, se aprinde o lumina, vizibila si pentru privitori. Aplicatii terte active nu vor putea functiona fara ca acea luminita sa fie deschisa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce am invatat despre succes de la un roman, un asiatic si un american