Pana la urmatorul upgrade masiv al Windows, cel mai nou sistem de operare al companiei va avea o cota de sub 50% in mediul de afaceri, neputand depasi Windows 7, scrie presa internationala.

“Trebuie sa cred ca Microsoft se astepta la o adoptie mai buna a Windows 8”, spune David Johnson, analist Forrester, autorul raportului “IT Will Skip Windows 8 As The Enterprise Standard”, facut public joi.

In prezent, majoritatea companiilor ori au migrat de la Windows XP la Windows 7, fie sunt in proces de a face aceasta schimbare. Forrester a realizat sondaje in Europa si America de Nord, exclusiv in mediile de business (corporatii si IMM-uri). In al treilea trimestru al anului trecut, Windows 7 era instalat pe aproape jumatate din computerele din mediul business in timp ce Windows XP mai avea inca 38% cota de piata.

Din studiu reiese ca ponderea Windows 7 va creste un an mai tarzu la 60%, in timp ce Windows 8 va acoperi doar 26%.

Multe departamente IT nu sunt convinse de faptul ca Windows 8 va oferi stabilitatea si performantele Windows 7, multe dintre ele aratandu-se deconcertate de noua interfata si modalitate de a lucra cu sistemul de operare al gigantului american.