Veniturile din servicii au atins valoarea de 713,2 de milioane de euro pentru intregul an fiscal 2012-2013, in scadere cu 7% fata de anul anterior (pe baza organica), in principal din cauza scaderii tarifelor de interconectare. Fara efectul micsorarii tarifelor de interconectare(aplicate in 1 martie si 1 septembrie 2012), veniturile din servicii au scazut cu 1,3%, de la un an la altul, pe baza organica.

Veniturile totale au atins valoarea de 769 de milioane de euro pentru anul financiar 2012-2013, ceea ce reprezinta o scadere organica de 5,1%, fata de anul anterior, generata in principal de micsorarea tarifelor de interconectare.

Veniturile din servicii in cel de-al 4-lea trimestru, incheiat la 31 martie 2013, au avut aceeasi valoare ca si in perioada similara a anului anterior (pe baza organica), excluzand impactul scaderii ratelor de terminare, ceea ce arata tendinta de stabilizare in zona veniturilor.

EBITDA (veniturile inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare) a atins valoarea de 275,4 de milioane de Euro in anul fiscal 2012-2013, iar EBITDA ca procent din servicii a fost de 35,8%, in scadere cu 1,5 puncte procentuale fata de anul anterior.

“Am incheiat un an foarte productiv si dinamic, marcat de evenimente importante pentru Vodafone Romania, cum ar fi lansarea serviciilor 4G si a Centrului Regional de Operatiuni de Retea, care coordoneaza, din Bucuresti, activitatea a 7 retele Vodafone. Daca excludem impactul total al reglementarii, veniturile noastre au fost in crestere, in trimestrul al patrulea incheiat la 31 martie 2013, fata de aceeasi perioada a anului anterior, ceea ce reprezinta un semn de stabilitate care ne face sa fim optimisti. Veniturile din date mobile au crescut cu peste 25% in trimestrul patru si ne asteptam ca aceasta tendinta sa continue pe parcursul anului, la fel ca si adoptia accelerata a smartphone-urilor - doua linii de business pe care le vom sustine puternic in continuare” a spus Inaki Berroeta, Presedinte si CEO Vodafone Romania.

Citeste si:

Penetrarea smartphone-urilor in baza de clienti a crescut cu 3,2 puncte procentuale in anul 2012-2013, fata de anul anterior.

Veniturile din date mobile au crescut cu 25,8% in trimestrul al patrulea, incheiat la 31 martie 2013, fata de perioada similara a anului anterior.

La 31 martie 2013, abonatii reprezentau 41% din baza de clienti, iar utilizatorii serviciilor pre-platite erau 59%, cei din urma crescand cu doua puncte procentuale, pe parcursul ultimului an financiar.

Principalii concurenti ai Vodafone Romania sunt Orange, Cosmote, precum si Romtelecom, RCS&RDS si UPC.