Denumit “Xbox One”, reprezentantii companiei spun despre noul dispozitiv ca nu mai este doar o consola de jocuri ci un spatiu complet de entertainment, un device “all-in-one” .

Noutatile pe care Microsoft le aduce consolei de jocuri “One” tin in principal de posibilitatea ca dispozitivul sa fie controlat vocal oferind posibilitatea utilizatorului sa efectueze schimbul intre mai multe gadget-uri inteligente din casa, scrie Geek.com.

Dupa preluarea serviciului Skype, Microsoft s-a dorit sa-l integreze si mai bine in echipamentele pe care le-a lansat, astfel ca noua consola are programul integrat, avand de asemenea control vocal pentru preluarea si incheierea apelurilor video.

Singura problema care a starnit critici dure din partea dezvoltatorilor prezenti la eveniment a fost ca Microsoft vrea ca utilizatorii sa fie in permanenta conectati la internet cand isi acceseaza jocuile.

Pe partea de specificatii, noul Xbox One ruleaza trei sisteme de operare, care include si o versiune a Windows 8, consola fiind propulsata de un procesor cu opt nuclee de la AMD, 8GB RAM, o unitate optica BluRay, stocare pe un hard disc de 500 de GB, dar si stocare prin cloud, plus conectori USB 3.0, dar si conexiune HDMI.

Cum arata controllerul

Pentru pasionatii de jocuri, controller-ul de la Xbox a fost unul dintre cele mai de succes lansate pana acum, fiind extrem de bine construit.

Pe noul Xbox, Microsoft a pastrat un controller cu un design similar cu modelul lansat in urma cu opt ani, fiind mult imbunatatit, potrivit declaratiilor companiei.