Incepand cu 1 iulie 2013, tarifele roaming pentru apelurile initiate de clientii Cosmote catre orice tara din UE sau SEE vor scadea cu 17,24%, la 0,24 euro/minut (fara TVA) si cu 12,5% pentru apelurile primite in cadrul spatiului UE si SEE, pana la 0,07 euro/minut (fara TVA), conform reglementarilor Comisiei Europene. Mai mult, tarifele roaming pentru SMS-urile trimise catre orice numar din UE si SEE au scazut cu 11,11%, la 0,08 euro/SMS (fara TVA), in timp ce tariful de roaming pentru transfer de date a scazut cu 35,71%, la 0,45 euro/MB (fara TVA). Noile tarife se aplica pentru toti clientii Cosmote.

„introducerea serviciilor roaming de date pe aeronave si nave maritime, precum si a noilor destinatii pentru roaming de voce, date si 3G va oferi o experienta de utilizator imbunatatita si va ajuta clientii sa ramana conectati de fiecare data cand se afla intr-o calatorie”, a declarat Oana Cristea, wholesales department senior manager, Cosmote Romania.

Cei care calatoresc in Costa Rica, Laos sau Mozambic dispun acum de roaming voce, in timp ce in Insulele Caraibe dispun atat de roaming voce, date, cat si 3G. De asemenea, roamingul de date este disponibil acum in Costa Rica, Capul Verde, Qatar, Kuweit si Vietnam, in timp ce roamingul 3G poate fi accesat in Iordania, Kuweit si Brazilia. Roamingul prepaid este, de asemenea, disponibil in destinatii noi precum Afghanistan, Canada si Indonezia.

Operatorul telecom ofera serviciul de roaming de date pe aeronave si nave maritime selectate. In prezent, clientii care calatoresc cu avionul au acces la roaming de date la bordul a mai mult de 100 de aeronave Emirates, 3 aeronave Virgin Atlantic, 1 aeronava Malaezia si 1 aeronava Lufthansa. Daca aleg sa calatoreasca cu vaporul, clientii companiei au disponibil roaming de date la bordul liniilor maritime Blue Star Ferries, Brittany Ferries, Caspi Cruises, Celtic Link Ferries, C.I.P., Discovery Cruises, Easy Cruise, European Sealines, Finnlines, Grimaldi Lines, Minoan Lines, MSC, NGSCO, Pullmantur-RCI, Tui Cruises si altele.