Epson, unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente de printing din lume, si-a anuntat intrarea pe un nou segment de piata in Romania, reprezentat de solutiile de imprimare de mari dimensiuni SureColor pe baza tehnologiei de sublimare.
Japonezii au anuntat intrarea si pe piata locala a doua imprimante cu sublimare roll-to-roll: SureColor SC-F6000 de 44 de inch si SureColor SC-F7000 de 64 de inch.
Ambele modele imprima la viteze intre 16 si 57 m2/ora, in functie de utilizare, si au in dotare un sistem de cerneala de mare capacitate, integrat si simplu de reincarcat, de 1,5 litri. In plus, sistemul de preluare automata a mediei – dotare standard pentru SC-F7000 si optionala pentru SureColor SC-F6000 – permite sesiuni de productie neintrerupte cu perioade minime pentru intretinere.
“Vrem sa intram pe o piata in crestere, destinata cu precadere domeniilor care activeaza in zona textila, a lemnului, ceramicii, sticlei sau metalului. Ne bazam pe partenetiatul cu Dacora Print, cele doua dispozitive fiind destinate in special producatorilor de echipamente sportive, agentiilor care folosesc materiale publicitare sau promotionale si industriei textile si de fashion, in general”, a declarat Simona Decuseara, country manager Epson Romania si Bulgaria.
Preturile celor doua modele pornesc de la 6.000 de euro si pot ajunge si la peste 15.000, pentru modelul F7000.
Reprezentantii Epson se asteapta sa vanda pana la finalul anului sa vanda cel putin 10 astfel de unitati, ce ar putea totaliza vanzari de circa 100.000 de euro.
“Piata imprimantelor de mari dimensiuni este relativ scazuta, in 2012 fiind comercializate doar cateva unitati. Pentru acest an ne-am propus o cota de peste 50% intr-o piata unde mai concuram cu alte nume japoneze precum Mimaki sau Mutoh”, a completat Decuseara.
Noile imprimante functioneaza cu o cerneala speciala adaptata tehnologiei cu sublimare, pretul unui litru fiind de 88 euro (fara TVA).
Filiala locala a grupului japonez si-a propus ca in acest an sa isi consolideze businessul si sa isi extinda reteaua de dealeri si de parteneri.
Epson Romania tinteste pentru acest an vanzari totale de aproximativ 9 milioane de euro.
Condus de Seiko Epson Corporation cu sediul in Japonia, grupul Epson numara peste 78.000 angajati in 99 de companii din toata lumea. Compania activeaza in domeniul imaginii prin productia de imprimante, proiectoare si LCD-uri.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri