Oficialii Vodafone, al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala, au afirmat ca au incredere ca Instanta Suprema va lua o hotarare favorabila companiei si va “inlatura paradoxul” prin care Curtea de Apel Bucuresti a luat in aceeasi zi decizia de a anula amenda pentru Orange, dar a o mentine pentru Vodafone.
“Cu neplacuta surprindere am luat act de sentinta pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in litigiul generat de plangerea Netmaster, care a vizat trei operatori - Romtelecom, Orange si Vodafone. Este dificil de inteles hotararea judecatoreasca, mai exact respingerea cererii de anulare a deciziei de sanctionare pentru Vodafone, in contextul in care pentru ceilalti doi operatori s-a decis ca fapta nu exista - in cazul Romtelecom, chiar de catre Consiliul Concurentei. Cu atat mai putin putem intelege cum aceeasi instanta a dat in cursul zilei de ieri decizii diferite pentru Orange si Vodafone, in dosarul Netmaster. Suntem insa increzatori ca Instanta Suprema va inlatura acest paradox, restaurand astfel un climat firesc de aplicare unitara a legii”, au declarat oficialii Vodafone Romania despre decizia instantei.

Declaratia reprezentantilor companiei a venit dupa ce Curtea de Apel Bucuresti, a respins contestatia inaintata de Vodafone in legatura cu amenda de 28,3 milioane de euro pe care operatorul a primit-o de la Consiliul Concurentei pentru abuz de pozitie dominanta.

Pe de alta parte, intr-o contestatie similara, si pentru care decizia instantei a fost data in aceeasi zi (11 iunie), Orange a primit o deciziei favorabila, mai exact anularea amenzii de 34,8 milioane de euro.

Deciziile Curtii de Apel Bucuresti pot fi atacate la Inalta Curte de Casatie si Justitie, de catre Consiliul Concurentei, respectiv Vodafone, potrivit anuntul facut pe portalul instantelor din Romania.

Recursul este posibil in 15 zile in ambele dosare.

Consiliul Concurentei a amendat in urma cu doi ani Orange Romania si Vodafone Romania, primii doi operatori de pe piata locala de telecomunicatii, cu 63 milioane de euro la inceputul lui 2011, pentru abuz de pozitie dominanta. Orange a fost amendata cu 34,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 28,3 milioane de euro.

Cei doi operatori amendati s-au opus vehement deciziei Consiliului Concurentei si spuneau in 2011 ca vor contesta hotararea in justitie.

Investigatia in acest caz a inceput in 2006 dupa ce compania Netmaster Communications a reclamat la Consiliul Concurentei faptul ca principalii operatori de telefonie din Romania ii refuza dreptul de revanzare a serviciilor de interconectare si blocheaza dezvoltarea pietei, operatorul pierzand circa 30% dintre clienti in cateva luni.

Oficialii reclamantilor sustineau atunci ca operatorii mobili incalca legea interzicand terminarea in retelele proprii a apelurilor venite pe linia de interconectare cu Netmaster, dar initiate in retelele altor operatori, in timp ce Romtelecom era acuzata ca refuza accesul Netmaster Communications la reteaua sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri