Directorul general al France Telecom-Orange, Stephane Richard, a fost pus sub acuzare pentru "frauda in grup organizat", in cadrul unei anchete vizand un controversat caz de arbitraj din 2008, intre omul de afaceri Bernard Tapie si banca Credit Lyonnais, potrivit AFP.

Magistratii francezi l-au interogat miercuri pe seful France Telecom in spital, intr-o camera special amenajata, dupa ce acesta a fost spitalizat din cauza oboselii. Acesta a fost dus marti la spital ca "masura de precautie", a declarat un oficial al procuraturii, noteaza Mediafax.
Richard este doar "obosit" dupa interogatoriile prelungite ale politiei, a declarat presei franceze avocatul acestuia, Jean-Etienne Giamarchi, citat de Wall Street Journal.
Directorul companiei a fost retinut in cadrul unei anchete mai ample privind o decizie a Ministerului Economiei si Finantelor din Franta de a infiinta o comisie de arbitraj care i-a acordat ulterior o suma de peste 400 de milioane de euro de la Trezoreria Franceza omului de afaceri Bernard Tapie.
Richard a detinut postul de sef de cabinet al ministrului de Finante din perioada in care a fost luata decizia de a rezolva litigiul prin arbitraj, Christine Lagarde. Lagarde, in prezent directorul Fondului Monetar International, a fost interogata pe parcursul a doua zile in mai in privinta deciziei. Ea este martor in ancheta si nu a fost pusa sub acuzare.
Socialistii francezi, aflati la momentul respectiv in opozitie, afirma ca decizia de a infiinta o comisie de arbitraj i-a deschis lui Tapie calea obtinerii de la Trezorerie a unei sume mai mari decat ar fi primit in justitie, aceasta fiind o expresie de multumire pentru sprijinul acordat lui Nicolas Sarkozy in alegerile prezidentiale din 2007.
Directorul France Telecom si-a aparat repetat actiunile in acest caz.
Nu este clar inca ce impact va avea punerea sub acuzare asupra pozitiei lui Richard la France Telecom-Orange, companie pe care o conduce din 2010. Este ceva obisnuit ca directorii de companii franceze sa-si pastreze posturile chiar daca au fost pusi formal sub acuzare, scrie Wall Street Journal.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Seful France Telecom, actionarul Orange Romania, arestat preventiv