Nokia a prezentat smartphone-ul Lumia 1020, mizand pe o camera de inalta rezolutie, servicii avansate de localizare si navigatie si alte specificatii tehnice premium pentru revigorarea vanzarilor si revenirea pe profit, intr-o piata dominata de Samsung si Apple, relateaza Mediafax.

Modelul Lumia 1020 este echipat cu o camera digitala de 41 megapixeli, care faciliteaza capturarea unor imagini mai clare, a declarat directorul general al Nokia, Stephen Elop, care a prezentat joi seara la New York noul smartphone produs de compania finlandeza.

Terminalul va fi disponibil incepand din 26 iulie la operatorul american AT&T, la un pret de 299,99 dolari cu abonament pe doi ani.

Asemenea celorlalte telefoane Lumia, noul model ruleaza sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft.

"Microsoft trebuie sa se apropie cumva de consumatori si este putin probabil sa poata concura cu platformele de aplicatii ale Apple si Google. Camera ar putea fi cheia", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Current Analysis Inc.

Astfel, Nokia mizeaza pe propriile tehnologii de imagine digitala in incercarea de a eclipsa modelele varf de gama ale concurentei - Apple iPhone 5 are o camera cu rezolutia de 8 megapixeli, iar Samsung Galaxy S4 este echipat cu un senzor de 13 megapixeli.

Modelul este echipat cu tehnologie de stabilizare a imaginii, buton separat pentru actionarea camerei si flash pe baza de xenon, a precizat Nokia. De asemenea, utilizatorul poate regla din software puterea flashului, viteza de declansare sau expunerea.

Lumia 1020 are un ecran cu diagonala de 4,5 inci, procesor cu doua nuclee la frecventa de 1,5 GHz, 2 GB de memorie RAM si 32 GB disponibili pentru stocare. Ecranul este construit din sticla rezistenta la lovituri si zgarieturi, iar modelul este disponibil in trei culori - alb, negru sau galben.

Volumul vanzarilor de smartphone-uri Nokia a scazut cu 49% in primul trimestru al acestui an, cresterea inregistrata de terminalele Lumia fiind insuficienta pentru a acoperi declinul celorlalte modele.

Vanzarile smartphone-urilor Lumia au crescut cu 27% in perioada analizata, la 5,6 milioane unitati. Nokia estima in aprilie ca va comercializa in trimestrul al doilea cel putin 7,11 milioane de unitati Lumia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum imbunatatesti performanta smartphone-ului