Apple a inceput colaborarea cu Samsung inca de la aparitia pe piata a primului iPhone, in 2007. De atunci si pana acum relatia dintre cei doi giganti a devenit din ce in ce mai tensionata, ca urmare a rivalitatii dintre cele doua companii.
In urma cu cateva luni, cotidianul Wall Street Journal scria ca Apple va renunta complet la serviciile Samsung in favoarea unui alt producator de microchip-uri, care sa livreze viitoarelor dispozitive mobile procesoare de ultima generatie, gigantul american incercand in acest mod sa devina independent de sud-coreeni.

Engadget.com, care citeaza o publicatie din Coreea, scrie ca echipamentele mobile cu iOS pe care Apple le pregateste pentru 2015 vor fi echipate din nou cu procesoare realizate de catre Samsung, pe 14 nm si tehnologie FinFET.

Vizate sa functioneze cu acest tip de procesor sunt dispozitivele pe care Apple le va lansa peste doi ani, principalul dispozitiv fiind iPhone 7.

Intrebarea fireasca este de ce Apple ar face o pauza doar de un an pentru a folosi alte chip-uri decat cele ale rivalilor de la Samsung, pentru ca in doi ani sa revina la acelasi furnizor?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri