Producatorii de hard disc-uri pentru PC-uri, servere si laptop-uri se asteapta o scadere a pietei cu 10% in acest an, ca urmare a diminuarii cererii de calculatoare personale.
Din moment de noile procesoare Intel Haswell si sistemul de operare Windows 8 nu au impulsionat vanzarile de PC-uri, comercializarea de hard disc-uri de 2,5” destinate laptop-urilor au avut de asemenea de suferit.
In primul trimestru al anului, marea majoritate a producatorilor de hard disc-uri au suferit o scadere a veniturilor de 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut, obligandu-i sa isi concentreze activitatea pe servere si stocare de date, in detrimentrul PC-urilor. Western Digital, Seagate, dar si Toshiba au dezvoltat masiv echipamente pentru stocare in cloud, pentru segmentul corporate/business, electronice de consum sau servere.
Western Digital, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata a livrat circa 60 de milioane de unitati in primele trei luni ale anului. Compania americana impreuna cu al doilea jucator din domeniu, Seagate, totalizeaza circa 85% din piata, conform datelor Digitimes.com.
Inundatiile de acum doi ani din regiunile unde se aflat fabricile marilor producatori de hard disc-uri au fortat companiile sa mareasca preturile produselor, in unele cazuri costul componentelor dublandu-se la raft.
La inceputul acestui an, analistii companiei de cercetare IHS iSuppli apreciau ca Solid State Drive-urile, componente de stocare bazate pe memorie flash – care vor inlocui hard disc-urile traditionale, vor cunoaste o dublare a vanzarilor la circa 83 de milioane de unitati, urmand sa atinga in urmatorii trei ani circa 240 de milioane de unitati comercializate, cu aproape 40% mai mare decat piata actuala a hard disc-urilor obisnuite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri