Oracle Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori de soft la nivel mondial, a fost si anul trecut liderul pietei locale de software, cu afaceri de 105 milioane de euro, dublu fata de urmatoarea clasata, compania SIVECO, arata datele Ministerului de Finante.
Pe de alta parte, Oracle a inregistrat pierderi de circa 3,3 milioane de euro anul trecut, fata de un profit net de sase milioane de euro in 2011.

Oficialii companiei nu au raspuns intrebarilor wall-street.ro despre ce a dus la trecerea Oracle pe pierderi pana la publicarea acestui articol, insa este foarte probabil ca producatorul sa fi avut pierderi ca urmare a investitiilor facute. Oracle s-a extins continuu in ultimii ani prin angajarea a sute de oameni si inchirierea de noi spatii de birouri.
De altfel, in urma cu doua luni, Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, anunta ca Oracle deruleaza in prezent o investitie de 100 de milioane de euro in Romania.

Cei mai mari 25 de jucatori din software au inregistrat anul trecut afaceri de 533 de milioane de euro, mai mult cu 55,2 milioane de euro fata de 2011. Totodata, profitul total al acestora s-a diminuat cu 5,6 milioane de euro.

De asemenea, companiile au angajat 1.937 de oameni anul trecut ajungand la 11.150 de salariati. Printre cei mai activi angajatori s-au numarat Oracle, SIVECO, SAP, Ixia, Gameloft, Electronic Arts, Ubisoft, Evoline, Luxoft sau TSE Development.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri