Google a lansat cea de-a doua generatie a tabletei Nexus 7, gigantul american prezentand pentru prima data in premiera si sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean, cu care vine echipat si noul dispozitiv.
Reprezentantii Google isi pus de aceasta data si mai multe sperante in noul Nexus 7, generatia precedenta fiind comercializata in nu mai putin de 7 milioane de unitati la nivel global, devenind in acest fel cea mai bine vanduta tableta de 7 inch de pe piata.

Noul dispozitiv se remarca printr-un design mai subtire decat precedentul si o serie de caracteristici de varf.
Google Nexus 7 (2013), asa cum l-au numit reprezentantii companiei, dispune de un ecran Full HD @ 1920x1200px, are 2GB memorie RAM si conexiune Wi-Fi. Pe langa acestea, noutatile pe care le aduce noua tableta Nexus 7 tin in primul rand de existenta posibilitatii de incarcare prin wireless, prezenta NFC – modalitate prin care dispozitivul mobil poate fi folosit ca si portofel electronic, introducerea unei camere foto de 5MP dar si renuntarea la chipseturile nVidia in favoarea unui procesor quad-core de 1,5GHz de la Qualcomm, scrie Engadget.com.

Cu toate dotarile de care beneficiaza, noua tableta Nexus 7 vine si cu un pret ceva mai ridicat, versiunea de baza costand 220 de dolari, fata de 200 cat a costat prima generatie a tabletei Nexus 7 la lansare.

Ce noutati aduce Android 4.3


O data cu prezentarea tabletei Nexus 7, Google a prezentat si noul sistem de operare Android 4.3 Jelly Bean, care este deja disponibil pentru descarcare pe dispozitivele din seria Nexus, urmand ca in curand sa devina disponibil si pentru HTC One sau Samsung Galaxy S4.

Noutatea pe care Google o introduce la Android 4.3 consta in includerea unui sistem de restrictii pentru utilizatori in ceea ce priveste accesul la anumite aplicatii, precum si la interzicerea achizitionarii aplicatiilor din magazinul virtual.



Printre alte noutati pe care sistemul de operare le aduce se numara Bluetooth Smart, o functie care reduce consumul de energie prin conexiunile Bluetooth si Open GL ES 3.0, o functie imbratisata in primul rand de dezvoltatorii de jocuri pentru mobile.

In cadrul aceluiasi eveniment, Google a prezentat si Chormecast, un dispozitiv de mici dimensiuni asemanator unui stick USB, dar care dispune de o mufa tip HDMI prin intermediul careia orice dispozitiv mobil se poate conecta la televizoarele inteligente. Pretul acestuia este de 35 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri