Acesta este insa doar aperitivul pentru ce va urma. Pe fondul unei piete de software ce valoreaza un trilion de dolari annual si inca multe companii importante private, 100 miliarde de dolari reprezinta doar un fragment mic din valoarea potentiala a companiilor publice de cloud.

BVP Cloud Computing Index urmareste cele 30 de companii identificate ca fiind corporatii de top in cloud. Valoarea lor variaza de la 215 mil. $ (Vocus) pana la 25,5 miliarde de dolari (Salesforce), cu o medie de circa 1 mld. dolari.

“Am ajuns la punctul la care industria este atat de mare incat nu mai poate fi ignorata”, a spus Byron Deeter, de la BVP. “SaaS reprezinta doar o fractiune din piata de software ce valoreaza un trilion de dolari in prezent, deci suntem inca la inceputul acestei evolutii”, a adaugat Deeter.

BVP a creat topul din companii “pure de cloud computing”, nu cele hibrid, care vand si alte produse si servicii, precum Amazon sau HP.

LinkedIn, o alta companie analizata, este evaluata la 23 mld. $, imediat sub Salesforce, urmatoarea fiind Workday, cu o evaluare de 11,9 miliarde de dolari. ServiceNow are o valoare curenta de circa 5,9 miliarde de dolari.