Dupa ce angajati ai magazinelor Apple au fost obligati sa stea la coada pentru “controale de securitate obligatorii dar neplatite”, fosti salariati ai companiei americane au dat in judecata producatorul iPhone pentru zeci de ore neremunerate, scrie Cnet.com.
Politica Apple implica doua controale zilnice ale bagajelor angajatilor. Aceasta regula a dus insa la chemarea in instanta a companiei americane.

Doi fosti angajati ai magazinelor Apple din New York si Los Angeles au inaintat o plangere la curtea federala din San Francisco, criticand aceasta politica a companiei. Ei pretind ca stateau la coada in medie cate 30 de minute, zilnic, pentru ca managerii de magazine sa poata sa cerceteze continutul bagajelor lor, asigurandu-se ca nu sustrag bunuri.

Adunand aceste perioade de asteptare, fostii angajati spun ca au fost privati de sume de circa 1.500 de dolari annual.

“Apple se angaja si continua sa se angajeze in controale ilegale si abuzive de control asupra angajatilor, fara plati compensatorii ce, adunate la nivelul tuturor angajatilor din SUA, s-ar ridica la milioane de dolari”, scrie in plangere.

Controalele se realizeaza, conform angajatilor, in timpul pauzei de masa si la iesirea din tura.

Lantul de magazine Apple angajeaza 42.400 de oameni si au generat in 2012 vanzari nete de 156,5 miliarde dolari. Majoritatea angajatilor au un salariu de minim 18$/ora si muncesc 40 de ore/saptamana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri