Grupul britanic lanseaza un plan de investitii de 6 miliarde de lire sterline, numit Project Spring, iar jumatate din fonduri vor fi utilizate pentru extinderea retelelor 4G de pe piete dezvoltate. Vodofone va extinde totodata retelele 3G in alte regiuni din Europa si pe pietele emergente, transmite MarketWatch.

Alte investitii vor consta in cresterea accesului la servicii broadband si in imbunatatirea activitatilor de service oferite clientilor.

Directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a aratat ca investitiile au rolul sa extinda cota de piata a grupului pe piete majore cum sunt cele din sudul Europei, scrie Mediafax.

"Intentionam sa cheltuim fondurile in urmatorii trei ani", a declarat Calao intr-o conferinta cu analistii si investitorii. El a refuzat sa dea detalii in legatura cu castigurile financiare care vor fi generate de aceste investitii.

Telekom, reduceri si noi...
Citeste si: Telekom, reduceri si noi oferte pentru clientii business

Vodafone a anuntat luni ca va vinde participatia minoritara de 45% la Verizon Wireless catre Verizon Communications intr-o tranzactie evaluata la 130 de miliarde de dolari.

Compania intentioneaza sa ofere actionarilor numerar si actiuni Verizon Communication in valoare de 84 miliarde de dolari, iar 20 de miliarde de dolari vor servi la reducerea datoriilor nete.

In tranzactia de 130 de miliarde de dolari, Vodafone va primi 58,9 miliarde de dolari in numerar si 60,2 miliarde de dolari in actiuni Verizon. Restul fondurilor vor proveni din tranzactii mai mici.

Chiar daca Vodafone a vandut cel mai profitabil activ al grupului, Colao a insistat ca grupul nu este vulnerabil la oferte de preluare din partea AT&T.

Principalele tendinte in...
Citeste si: Ce se va intampla in telecomul romanesc in 2016