Apple va prezenta noile modele iPhone, inclusiv o varianta cu pret mai mic, la un eveniment organizat marti, 10 septembrie, la sediul companiei din Cupertino, California, transmite Bloomberg.

Apple a trimis marti seara invitatiile pentru eveniment.

Invitatia nu precizeaza tema evenimentului, insa surse apropiate situatiei au declarat pentru Bloomberg ca Apple va prezenta noi modele iPhone.

IPhone-ul este cel mai de succes produs al Apple, generand jumatate din veniturile de anul trecut.

Pe fondul concurentei tot mai stranse, compania va prezenta atat un nou model premium, succesor al iPhone 5, cat si o varianta mai putin scumpa, care ar trebui sa atraga clientii din tarile emergente.

Potrivit informatiilor aparute pe site-urile de specialitate, care citeaza surse de la furnizorii asiatici ai Apple, modelul de top ar urma sa se numeasca "5S", iar cel mai ieftin "5C".

Apple va introduce de asemenea o noua versiune a sistemului de operare iOS, prezent pe iPhone, iPad si iPod Touch, care va aduce schimbari la aplicatiile de email, calendar si foto, precum si fonturi si iconuri noi si o gama de culori mai vii.

Astfel, marti va avea loc prima lansare majora de produse Apple din octombrie 2012, cand a aparut tableta iPad mini. Ulterior, compania va actualiza si gama iPad, pregatind intreaga oferta de produse pentru perioada de iarna.

Samsung, principalul concurent al Apple, va prezenta miercuri o noua varianta a telefonului-tableta Galaxy Note, precum si dispozitivul Galaxy Gear, care aduce functii de smartphone intr-un gadget similar unui ceas de mana.

Subliniiind transformarea prin care a trecut industria dupa aparitia primului iPhone, Microsoft a preluat divizia de telefoane mobile si smartphone-uri a Nokia, fostul lider al pietei, care a decazut dupa ce nu a anticipat schimbarea si nu a reactionat la timp.

Microsoft este un alt mare intarziat al revolutiei mobile si incearca sa impuna platforma software Windows Phone drept un al treilea jucator relevant pe piata, alternativa la Apple iOS si Google Android. Cel mai mare dezvoltator de software din lume incearca sa-si diversifice operatiunile, in contextul declinului pietei PC-urilor si tranzitiei industriei serviciilor destinate companiilor catre un nou model, bazat pe cloud computing.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri