Samsung a prezentat ceasul inteligent Galaxy Gear, dezamagind, in parte, audienta

Samsung Electronics a prezentat miercuri seara, la Berlin, dispozitivul Galaxy Gear, un ceas de mana cu functii avansate, care se poate insa conecta doar cu anumite smartphone-uri si tablete pentru a oferi acces rapid la functiile acestora.

Dispozitivul va fi disponibil incepand din 25 septembrie in unele tari, urmand sa fie lansat, in etape, pe 140 de piete. Pretul de referinta este 299 de dolari. Cel mai probabil in Romania va ci comercializat cu 300 de euro.

Pentru inceput, compatibilitatea Galaxy Gear este limitata la smartphone-ul Galaxy Note 3, prezentat miercuri in cadrul aceluiasi eveniment, si cu tableta Note 10.1. Acest fapt a dezamagit mai multi analisti, acestia asteptandu-se ca ceasul sa fie compatibil cu majoritatea modelelor de telefoane mobile cu Android.

Smartphone-urile si tabletele Samsung mai vechi vor primi cel mai probabil compatibilitate cu Galaxy Gear odata cu actualizarea sistemului de operare la Android 4.3, care ar urma sa aiba loc in aceasta toamna. Ceasul Samsung nu este compatibil cu gadget-urile produse de alte companii.

Galaxy Gear are un ecran cu diagonala de 1,63 inci (4,1 centimetri), o camera digitala de rezolutie scazuta, care poate inregistra si secvente video HD, si 4 GB spatiu de stocare.

Citeste si:
Smartwatch-urile au avut pana la urma succes: circa 2 milioane de...
Smartwatch-urile au avut pana...

Dispozitivul vine cu 70 de aplicatii preinstalate, printre care Evernote si eBay, si poate facilita accesul rapid la diverse functii ale smartphone-ului cu care este interconectat.

Samsung a prezentat de asemenea miercuri smartphone-ul de mari dimensiuni Galaxy Note 3, care aduce imbunatatiri de functionalitate, dar si specificatii tehnice superioare modelului de anul trecut.

Sursa foto

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri