Apple va organiza un al doilea eveniment pentru lansarea viitoarei generatii iPhone in China, in data de 11 septembrie, cu o zi mai tarziu fata de lansarea oficiala programata pe 10 septembrie in SUA.

In acest mod se dovedeste ca negocierile dintre Tim Cook, CEO-ul Apple si proprietarul China Mobile au dat roade.
China Mobile este cel mai mare operator de telefonie mobila cu peste 740 de milioane de abonati, iar pana in prezent gigantul american nu a avut incheiat niciun contract de colaborare cu operatorul telecom.
Principalul motiv pentru care Apple nu a semnat un contract de colaborare cu China Mobile a fost reprezentat in principal de pretul dispozitivelor lansate de compania americana, care era mult prea mare pentru majoritatea abonatilor operatorului telecom, dar a fost dat si de o incompatibilitate dintre chipseturile cu care telefoanele iPhone erau echipate si tehnologia folosita de China Mobile.
Acest lucru se pare insa ca va disparea odata cu lansarile programate pe 10, respectiv 11 septembrie, Apple urmand sa lanseze pe langa un model premium si o versiune low-cost de smartphone, dar implementarea unor chipseturi Qualcomm ce fac compatibila functionarea cu operatorul telecom.
Analistii japonezi se asteapta ca Apple sa vanda intre 1,5 si 2,5 milioane de iPhone-uri ce urmeaza sa fie lansate in T3, ceea ce ar asigura gigantului american o cota de piata de pana la 35%, scrie GSMArena.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri