Compania de administrare a fondurilor de private equity si venture capital 3TS Capital Partners a atras, dupa prima etapa de subscriere, 103 milioane de euro pentru cel de-al patrulea fond, care vizeaza investitii de 2-10 milioane de euro in companii media si de IT&C, inclusiv in Romania.

Fondul, TCEE Fund III, se va concentra pe investitii in capital de crestere in sectoarele tehnologie si Internet, media si comunicatii si servicii tehnologice, potrivit unui comunicat al 3TS Capital Partners.

"Chiar daca piata continua sa fie solicitanta, acest an se dovedeste a fi excelent pentru 3TS. Dupa vanzarea in primavara a companiilor SolveDirect si Investor.bg, la momentul actual avansam cu inca doua exit-uri de succes. Subscrierea unui fond orientat spre tehnologie, mai mare de 100 milioane de euro, este un succes in Europa de azi si semnalizeaza o perspectiva de viitor solida atat pentru regiunea unde operam noi cat si pentru sectorul de tehnologie", a declarat, in comunicat Pekka Mäki, managing partner al 3TS.

3TS Capital Partners administreaza fonduri de peste 300 de milioane de euro, printre investitori fiind Cisco, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Fondul European de Investitii (FEI), OTP, Sitra, 3i si KfW. Printre fondurile administrate de companie se numara Catalyst Romania.

"Prin TCEE Fund III ne completam oferta investitionala pentru companii din sectorul TMT (tehnologie, media si telecomunicatii). In Romania, TCEE Fund III va investi intre 2 si 10 milioane de euro pe companie capital de expansiune/buy-out, in timp ce Catalyst Romania ofera capital de expansiune intre 200.000 euro si 2 milioane de euro pe companie. Avem atat lideri locali solizi cat si competitori globali ambitiosi in lista de oportunitati investitionale", a declarat Mihai Sfintescu, partner al 3TS.

TCEE Fund III a fost subscris de catre investitori institutionali, precum Cisco, BERD, FEI si OTP. Datorita cererilor suplimentare din partea investitorilor, 3TS planuieste sa accepte un numar limitat de noi investori pe parcursul urmatoarelor luni. Cu acest nou fond, activele administrate depasesc 300 milioane de euro, scrie Mediafax.

Portofoliul de active al 3TS include in prezent 11 companii precum Avangate si InternetCorp (Romania), eCift (Turcia), Piano Media (Slovacia), BKS (Republica Ceha), ClickAd si Rankomat (Polonia).

3TS planuieste sa investeasca anual in 3-5 companii din Europa Centrala si de Est, in principal capital de exapansiune intre 2 si 10 milioane de euro pe companie. In cazuri exceptionale sunt posibile atat investitii mai mici, cat si mai mari fata de aceste sume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri