Oracle, una dintre cele mai mari companii IT la nivel mondial cu venituri de 37,2 miliarde de dolari si 120.000 de angajati anul trecut, a lansat Oracle Database 12C, o noua baza de date care este conceputa pentru cloud si big data, cele mai importante concepte in tehnologie in ultimii ani. Baza de date pentru care s-a lucrat cinci ani este una adaptata unei piete in care clientii isi doresc tot mai putine sisteme IT (optimizare) si costuri mici (eficientizare), au declarat oficialii Oracle Romania.

Compania de software este cel mai mare jucator pe segmentul bazelor de date date la nivel mondial, cu o cota de 48,3%.

Sorin Mindrutescu, directorul general al Oracle Romania, nu a precizat care este procentul din piata pe care compania il are la nivel local, insa a afirmat ca este de peste 50%.

“Bazele de date sunt cele mai importante produse din punct de vedere valoric pentru noi si sunt segmentul care ne pozitioneaza cel mai bine din punct de vedere competitiv”, a mai spus Mindrutescu.

Noua gama de baze de date pune accentul pe cloud si volume mari de date si are aproape 500 de caracteristici noi fata de versiunea anteriora. Dezvoltarea acesteia a dura cinci ani, iar, daca pentru realizarea ei ar fi lucrat un singur om, ar fi avut nevoie de aproape 2.500 de ani.

Citeste si:
82% dintre consumatori isi exprima nemultumirea fata de branduri
Nemultumiti si dezamagiti:...

“Cerinta principala a clientilor este consolidarea sistemelor IT, vor sa lucreze cu mai putine sisteme, baze de date. Optimizarea datelor este al doilea lucru pe care si-l doresc”, a afirmat Ciprian Pustian, technology senior sales consultant

Oficialii Oracle Romania nu au precizat cati clienti are compania pe piata locala pe segmentul bazelor de date. Insa, au declarat ca se asteapta ca mai ales clientii cu sisteme vechi sa adopte actuala gama deoarce pana acum acestia puteau face foarte greu o trecere la noile baze de date din cauza dificultatilor tehnice.

Mindrutescu a mai precizat ca in jur de 25% dintre clientii de baze de date ai Oracle in Romania sunt IMM-uri.

“Sunt si companii locale, nu doar multinationale, care au inceput sa adopte cloud. Acum 10-12 ani toata lumea vorbea de CRM (managementul relatiei cu clientii). Cam acelasi lucru il putem spune astazi despre cloud sau big data. Acestea sunt cuvintele <<buzz>> pentru urmatoarea perioada de timp. Companiile se uita tot mai mult la costuri. Lansarea 12C vine in acest trend al consolidarii si optimizarii costurilor”, a explicat seful Oracle Romania.

Citeste si:
Cofondatorul Oracle, dat in judecata de actionari
Oracle are probleme si cu...

Oracle este cel mai mare jucator pe piata locala de software, cu afaceri de 105 milioane de euro anu trecut, si in jur de 2.500 de angajati in prezent.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
FP o va numi pe Vivian Nicoli in board, la recomandarea ASF