Dell se retrage de la bursa americana, intr-un plan de delistare de 25 miliarde de dolari

Producatorul de calculatoare Dell paraseste piata bursiera, directorul general fondator Michael Dell obtinand acordul actionarilor pentru un plan de delistare de 24,9 miliarde dolari care va permite, dupa un blocaj de sapte luni, redresarea companiei departe de ochii publicului, relateaza Bloomberg.

Michael Dell va prelua integral compania americana in parteneriat cu fondul de investitii Silver Lake Partners. Fiecare actionar va primi 13,75 dolari in numerar pe titlu, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune.

Victoria fondatorului, anuntata in timpul unei reuniuni la sediul central al Dell din Round Rock, Texas, a pus capat unui conflict cu un grup de investitori condus de miliardarul Varl Icahn si Southeastern Asset Management.

Divergentele legate de pret au dus acordul in pragul esecului. Delistarea producatorului de PC-uri este cea mai mare operatiune de acest fel de cand Blackstone Group a retras de la bursa Hilton Worldwide in 2007, scrie Mediafax.

Directorul general Michael Dell, care a fondat compania in 1984, pe cand era student, a propus delistarea de la bursa pentru a opri declinul vanzarilor si al profitului. El vrea sa creasca investitiile in dispozitive mobile si in echipamente pentru centrele de date, fara sa fie nevoie sa satisfaca investitorii dornici de profit.

Citeste si:
Câți bani au pierdut pe bursă Facebook și Twitter de când l-au...
Câți bani au pierdut pe bursă...

Pentru a reusi, preluarea propusa de Michael Dell si partenerul Silver Lake Management avea nevoie de majoritatea voturilor actionarilor, excluzand participatia de 15% a fondatorului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri