Denumita de Apple “Touch ID”, tehnologia prin care gigantul american si-a propus sa revolutioneze securitatea dispozitivelor mobile a captat interesul hackerilor din intreaga lume.

Pe Internet exista inca de la lansarea iPhone 5S site-uri care ofera premii tentante celor care vor reusi sa “pacaleasca” sistemul de securitate prin amprentarea digitala dezvoltat de Apple, scrie Engadget.com.

Nu a trecut insa mult timp si au aparut deja primele clipuri video in care este descris modul prin care poti insela sistemul de securitate al Apple.

Chaos Computer Club, un grup de hackeri din Germania, a postat pe YouTube modul cum a reusit sa pacaleasca tehnologia TouchID in doar cativa pasi, prin colectarea amprentei de pe un pahar sau al unui obiect din sticla. Acest lucru l-au realizat prin fotografierea acestuia la o rezolutie foarte (de 2.400 DPI), urmat apoi de scanarea acestuia, la o rezolutie de 1.200 DPI si realizarea in acest mod a unei amprente digitale din latex.

Despre tehnologia TouchID s-a vorbit foarte mult in ultima vreme, inca de la lansarea noului iPhone 5S jurnalistii insistand asupra confidentialitatii datelor inregistrare prin intermediul functiei de amprentare digitala. Atat utilizatorii cat si jurnalistii au fost curiosi sa afle daca informatiile stocate prin intermediul TouchID pot intra vreodata in posesia Agentiei de Securitate Americana (NSA).

Sursa foto: captura YouTube.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri