Presedintele Nokia: Elop va incasa beneficii de 18 mil euro in urma unei erori in contractul sau

Presedintele Nokia, Risto Siilasmaa, a recunoscut ca a indus in eroare opinia publica si pe premierul tarii in legatura cu beneficiile de 18,8 milioane euro care vor fi incasate de fostul CEO Stephen Elop, si a spus ca suma este atat de mare din cauza unui "accident" aparut in contractul acestuia, conform Mediafax.

Initial, Siilasmaa a incercat sa calmeze nemultumirea publica legata de marimea sumei acordata lui Elop afirmand ca termenii sunt aproape similari cu cei obtinuti de alti fosti directori generali ai Nokia, relateaza The Guardian.

El a fost insa nevoit sa recunoasca marti ca Elop va incasa cu 14,6 milioane de euro mai mult decat a obtinut directorul general precedent, Olli-Pekka Kallasvuo, in urma cu trei ani.

Siilasmaa a declarat site-ului finlandez Helsingin Sanomat ca un "accident" aparut in formularea contractului face ca Elop sa incaseze uriasa suma.

"Este o situatie foarte nefericita in acest caz, care provoaca multa emotie", a spus Siilasmaa.

Citeste si:
Cele mai bune telefoane care costa maxim 2.000 de lei
Cele mai bune telefoane care...

Reprezentantii Nokia au refuzat sa comenteze suplimentar.

Potrivit datelor depuse la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), contractul lui Elop prevede ca acesta sa incaseze 14,6 milioane de euro sub forma de actiuni, pe langa salariul pe 18 luni.

Predecesoprul sau, Kallasvuo, a incasat doar 100.000 de actiuni, in afara de salariul pe 18 luni.

Declaratiile lui Siilasmaa ar putea reaprinde dezbaterile la nivel national legate de beneficiile lui Elop, declansate dupa preluarea de catre Microsoft a diviziei de telefoane mobile a Nokia, pentru 5,5 miliarde de euro.

Citeste si:
Update cu probleme la Home'Bank-ul ING: ce spune banca
Update cu probleme la...

Premierul finlandez Jyrki Katainen a criticat sambata, intr-o emisiune de televiziune, beneficiile obtinute de Elop, pe care le-a calificat drept "scandaloase".

In cadrul contractului cu Microsoft, Elop a demisionat din functia de director general al Nokia, urmand sa conduca divizia de telefoane mobile in cadrul grupului american. Inainte de a veni la conducerea Nokia, Elop a avut functia de vicepresedinte al Microsoft, responsabil de divizia Office.

Elop este considerat drept principalul candidat la inlocuirea lui Steve Ballmer ca director general al Microsoft. Ballmer a anuntat in august ca se va retrage din functie in termen de 12 luni.

Citeste si:
ALD Automotive, serviciu de leasing operațional pentru o lună de...
ALD Automotive lansează un...
Sursa foto: https://twitter.com/selop

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri