Directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, a primit 1,26 milioane dolari pentru anul fiscal 2013, incheiat in iunie. El a incasat mai putin de jumatate din bonusul maxim posibil, din cauza vanzarilor slabe de tablete Surface si a dificultatilor pe piata PC-urilor, scrie Mediafax.

Ballmer a incasat un bonus de 550.000 de dolari, adica 79% din salariul de baza, potrivit unor documente publicate pe bursa de Microsoft si citate de Bloomberg. Directorul Micosoft avea dreptul la un bonus maxim de doua ori mai mare ca salariul de baza. .

Seful Microsoft a avut un salariu de aproape 700.000 de dolari in anul fiscal 2013. El va renunta la functia sa in urmatoarele 12 luni. Board-ul a invocat in evaluarea directorului general vanzarile dezamagitoare de tablete Surface si dificultatile grupului pe piata PC-urilor.

Surface trebuia sa ajute Windows sa ramana un produs relevant pentru consumatorii care vor sa cumpere dispozitive mobile in loc PC-uri sau laptopuri, insa a generat o cerere atat de redusa, incat Microsoft a pierdut, in ultimul trimestru, 900 de milioane de dolari din reevaluarea stocului de tablete.

Seful Microsoft nu a reusit sa aduca vanzarile promise nici in trecut. In 2012, Ballmer a primit mai putin de jumatate din bonusul maxim, iar acum doi ani, jumatate, din cauza rezultatelor sub asteptari ale unor divizii, printre care Windows si operatiunile pentru telefoane mobile.

Grupul a informat, de asemenea, ca va creste pachetele salariale ale directorilor, pentru a ramane competitiv. Anterior, Microsoft a anuntat, in septembrie, ca va acorda bonusuri speciale unor directori, pentru ca acestia sa nu plece in perioada tranzitiei la un nou director general si reorientarii companiei catre dispozitive mobile si servicii.

Producatorul Windows a intrat anul trecut pe piata tabletelor, dominata de iPad-ul Apple si modele echipate cu softul Android al Google, iar in septembrie a introdus doua versiuni noi ale Surface.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri