Ballmer a incasat un bonus de 550.000 de dolari, adica 79% din salariul de baza, potrivit unor documente publicate pe bursa de Microsoft si citate de Bloomberg. Directorul Micosoft avea dreptul la un bonus maxim de doua ori mai mare ca salariul de baza. .

Seful Microsoft a avut un salariu de aproape 700.000 de dolari in anul fiscal 2013. El va renunta la functia sa in urmatoarele 12 luni. Board-ul a invocat in evaluarea directorului general vanzarile dezamagitoare de tablete Surface si dificultatile grupului pe piata PC-urilor.

Surface trebuia sa ajute Windows sa ramana un produs relevant pentru consumatorii care vor sa cumpere dispozitive mobile in loc PC-uri sau laptopuri, insa a generat o cerere atat de redusa, incat Microsoft a pierdut, in ultimul trimestru, 900 de milioane de dolari din reevaluarea stocului de tablete.

Citeste si:

Seful Microsoft nu a reusit sa aduca vanzarile promise nici in trecut. In 2012, Ballmer a primit mai putin de jumatate din bonusul maxim, iar acum doi ani, jumatate, din cauza rezultatelor sub asteptari ale unor divizii, printre care Windows si operatiunile pentru telefoane mobile.

Grupul a informat, de asemenea, ca va creste pachetele salariale ale directorilor, pentru a ramane competitiv. Anterior, Microsoft a anuntat, in septembrie, ca va acorda bonusuri speciale unor directori, pentru ca acestia sa nu plece in perioada tranzitiei la un nou director general si reorientarii companiei catre dispozitive mobile si servicii.

Producatorul Windows a intrat anul trecut pe piata tabletelor, dominata de iPad-ul Apple si modele echipate cu softul Android al Google, iar in septembrie a introdus doua versiuni noi ale Surface.