Potrivit rezultatelor unui sondaj efectuat de VoucherCodesPro.co.uk, 34% dintre britanici au prieteni pe Facebook pe care nu ii plac si pe care ii evita in viata reala. Cu toate acestea, mai mult de jumatate dintre respondenti (58%) au recunoscut ca prefera sa nu elimine din lista acesti "prieteni" deoarece sunt curiosi sa urmareasca indeaproape ceea ce fac acestia - fotografii, mesaje -, iar 26% dintre ei se tem de consecinte, scrie Mediafax.

Numarul mediu de prieteni pe care o persoana ii are pe Facebook este 287, insa doar putin mai mult de 10% dintre acestia - o medie de 31 - sunt persoane pe care utilizatorii le simpatizeaza cu adevarat si cu care isi petrec timpul.

47% prefera sa pastreze in lista de prieteni membri ai familiei sau rude ale partenerilor de viata pur si simplu din obligatie.

De asemenea, 36% dintre respondenti au spus ca pastreaza in lista de prieteni colegi sau fosti colegi, in eventualitatea ca vor avea vreodata nevoie de ei.

17% dintre participantii la sondaj spun ca pastreaza acesti "prieteni falsi" in lista pentru ca astfel pot urmari activitatile unor terti, precum copii sau rude ale acestora.

Citeste si:

Intrebati daca au avut vreodata vreun conflict pe Facebook, 22% dintre respondenti au raspuns afirmativ. In 28% din cazuri, motivul conflictului a fost "o postare vaga care i-ar fi avut ca tinta" pe respondenti.

Rezultatele acestui studiu arata ca vechea zicala potrivit careia trebuie sa isi tii prietenii aproape, iar dusmanii si mai aproape este inca valabila in epoca internetului", a declarat George Charles, director de marketing la VoucherCodesPro.

"Avand in vedere cantitatea uriasa de informatii pe care le distribuim pe retelele de socializare, precum si nevoia coplesitoare de a vedea ce mai pun la cale ceilalti, nici nu este de mirare ca un numar atat de mare de respondenti au marturisit ca au prieteni falsi pe Facebook", a adaugat George Charles.

La acest sondaj au participat 2.863 de utilizatori adulti ai retelei de socializare Facebook.