Samsung Electronics va lansa joi in Coreea de Sud primul smartphone cu ecran curbat, denumit Galaxy Round, care va fi disponibil numai pe piata locala la un pret echivalent cu aproximativ 1.000 de dolari americani.

Telefonul are un ecran cu diagonala de 5,7 inch si va costa 1,09 milioane won (1.010 dolari SUA), potrivit unui comunicat al Samsung, citat de Bloomberg si dat publicitatii de Mediafax.

Dupa lansarea "ceasului" inteligent Galaxy Gear in luna septembrie, Samsung reconfirma strategia de diversificare puternica a gamei de produse, atacad tot mai multe segmente de piata si categorii de pret.
Compania se extinde astfel intr-o zona relativ neexplorata a pietei electronicelor de consum, ecranul curbat al Galaxy Round reprezentand o prima aplicatie comerciala a progreselor inregistrate spre dezvoltarea panoului flexibil.
"Acest telefon este mult mai important decat pare. In urmatoarele 18 luni, am putea asista la lansarea unor dispozitive flexibile de catre Samsung, care ar schimba jocul", comenteaza pentru Bloomberg un analist din Hong Kong. In viziunea sa, un astfel de produs ar putea fi un smartphone cu dimensiunea de 5,5 inch care ar putea fi "despaturit" pentru a se transforma intr-o tableta.
Samsung a prezentat in luna ianuarie prototipul unui ecran flexibil cu tehnologie OLED, produs din material plastic, fara sticla in componenta.
Compania a lansat in luna iunie in Coreea de Sud un televizor OLED cu ecran curbat, cu diagonala de 55 inch (140 centimetri), la un pret de aproximativ 13.500 de dolari.
Samsung Electronics este cel mai mare producator de smartphone-uri, televizoare si cipuri de memorie la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri