Candidatii au cerut sa nu le fie publicat numele. Mai mult, unii dintre ei au refuzat sa fie luati in considerare pentru functia de la Microsoft, cum ar fi John Donahoe, CEO-ul de la eBay Inc.

Membri board-ului au cerut, de asemenea, sfaturi de la veterani din Silicon Valley, ca Charles Giancarlo, fost executiv la Cisco si actual director la compania Silver Lake.

Gigantul IT a stat de vorba si cu candidati de la Ford Motors (CEO-ul Alan Mulally), Nokia (CEO-ul Stephen Elop) si chiar fosti angajati ai Microsoft, ca al treilea fost executiv Paul Maritz, unde in prezent este CEO la Pivotal, si Tony Bates, sef pe dezvoltarea afacerilor.

Noul CEO va fi anuntat dupa toate negocierile, printre care si recompansare pentru performanta, cu candidatul castigator si dupa ce viitorul angajat va pleca de la compania la care lucreaza.

Citeste si:

In tot acest timp, Steve Ballmer revizuieste strategia si cultura Microsoft de a se concentra pe device-uri si servicii, reponsabilitati pe care le va avea si noul CEO, care, totodata, se va ocupa de integrarea afacerii Nokia.

Microsoft a avut doar doi CEO, fondatorul Bill Gates si directorul general Steve Ballmer, in cei 38 de ani de activitate. Ballmer a anuntat ca se va retrage de la cel mai mare producator de software dupa ce va fi gasit noul succesor.

Luna trecuta, Ballmer a anuntat o noua reorganizare care ar trebuie sa impuna Microsoft pe piata tabletelor si smartphone-urilor. Anuntul despre demisia sa a crescut a determinat apreciarea cotatiei actiunilor cu 9%, inainte de deschiderea bursei americane.