Seful Romsys: Daca jucatorii din piata vor ajunge sa faca previziuni pe o luna atunci e grav

Romsys, membra a holdingului austriac New Frontier Group si unul dintre cei mai importanti integratori din Romania, sustine ca declansarea crizei a schimbat modul in care s-au facut previziuni privind evolutia business-ului companiilor din IT, strategia schimbandu-se de la estimari derulate pe cinci ani la cele de cel mult un an de zile.

Horatiu Berdila (foto), CEO al Romsys, spune ca diminuarea perioadei de a face previziuni privind evolutia business-ului este o consecinta a scaderii pietei din ultimii cinci ani.
“Ultimii ani pe piata au fost dificili pentru industrie. Daca inainte de declansarea crizei ne permiteam sa facem «forecasturi» (previziuni – n.red) si pentru cinci ani, dupa 2008 estimarile au inceput sa se realizeze trimestrial. Exista riscul ca o data cu adancirea situatiei din piata sa se ajunga si la estimari lunare. Cand se va intampla acest lucru inseamna ca am luat-o intr-o directie nefavorabila pentru piata”, a declarat Horatiu Berdila, in cadrul unei conferinte de presa.
Seful Romsys apreciaza ca in piata sunt semnale pozitive privind o revenire de anul viitor si ca nivelul pietei si-a atins deja minimul.
“In primul semestru al anului am observat un reviriment al segmentului de corporate si pentru viitor mizam pe o crestere a interesului pentru zona comerciala cat si cea de digital, care va avea un impact foarte ridicat pe piata”.
Incepand cu anul 2007, o data cu preluarea companiei de catre concernul austriac New Frontier Group, Romsys si-a dezvoltat solutii proprii digitale, prin aplicatii precum iBanking, Discourse, Air Touch sau ID Data Collector.
“In prezent , 65% din venituri provin din vanzarea de solutii si servicii. Ne propunem sa majoram aceasta pondere intr-un timp cat mai scurt. In acest sens, lucram intens la transformarea propriilor procese si servicii”, au declarat reprezentantii companiei.
Business-ul Romsys a suferit in 2009 o schimbare de management ceea ce a dus la inlocuirea a 70% din personalul aflat la conducere, decizie care a fost urmata de o serie de schimbari de strategie pe piata.
Chiar si asa, afacerile companiei au cunoscut o scadere abia in 2012, cand veniturile s-au contractat cu 20%, la o valoare de circa 52 de milioane de euro. Din 2009 si pana anul trecut veniturile companiei producatoare de software s-au dublat anual.
Conform reprezentantului Romsys, 15% din veniturile inregistrate la nivelul anului trecut au fost asigurate de catre clientii noi.

2013, un an de stagnare

Pentru acest an compania estimeaza o stagnare a business-ului, la o valoare cuprinsa intre 50-52 de miloane de euro.

Potrivit datelor companiei, in acest an 70% din proiectele derulate vor merge catre domeniul privat, in timp ce 30% va fi reprezentat de proiectele publice.

Citeste si:
Gheorghe Stefan si patronul Romsys, martori la DNA
Gheorghe Stefan si patronul...

Romsys a implinit in acest an 20 de ani de existenta, timp in care a livrat peste 3.500 de proiecte IT, rezultand intr-o medie de 15 proiecte implementate in fiecare luna.

In prezent compania numara peste 2.000 de clienti din peste 30 de industrii, de la institutii financiare si de asigurari, la companii din telecom, utilitati, retail si productie sau industria de aparare.

Pentru Romsys lucreaza aproximativ 300 de angajati.

Principalii concurenti ai Romsys pe piata locala sunt S&T, Novensys, Frontal Communication sau Teamnet International.

Citeste si:
Horatiu Berdila a plecat de la Romsys; Razvan Olteanu, noul CEO
Horatiu Berdila a plecat de...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri