Grupul sud-coreean Samsung s-a oferit sa renunte la declansarea in Europa de procese legate de patente impotriva rivalilor, pentru a obtine incheierea amiabila a unei investigatii antitrust, au anuntat, joi, autoritatile de reglementare din UE.

Propunerea Samsung vine dupa ce Comisia Europeana a avertizat ca procesele intentate de Samsung incalca reglementarile antitrust ale UE, scrie New York Times, citat de Mediafax. Samsung ar putea evita o amenda de pana la 18,3 miliarde de dolari daca executivul comunitar accepta oferta.
Samsung si Apple, cei mai mari producatori de smartphone-uri din lume, au in derulare procese in tribunale din peste zece tari, in incercarea de a obtine o cota cat mai mare din piata profitabila a dispozitivelor mobile.
"Samsung s-a oferit sa nu mai incerce timp de cinci ani sa obtina, impotriva companiilor care accepta o schema de licentiere, decizii judecatoresti privind patentele care reprezinta standarde la nivelul industriei", se arata intr-un comunicat al Comisiei.
Partile interesate in propunerea Samsung au la dispozitie o luna pentru a trimite comentarii.
Comisia, care a acuzat in mai si Motorola Mobility cu practici anticompetitive similare, a afirmat ca investigatia in cazul Samsung va aduce mai multa claritate la nivelul industriei telecom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
E OFICIAL: Lenovo a preluat Motorola Mobility de la Google