Pretul unei actiuni Google se tranzactiona in urcare cu 13,03%, la 1.004,6 dolari la momentul transmiterii stirii. Cotatia Google este in urcare cu peste 40% fata de inceputul anului.

Mai multi analisti au crescut preturile tinta pentru actiunile Google, dupa publicarea rezultatelor financiare.
Profitul Google a crescut cu 36% in trimestrul al treilea fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, la 3 miliarde de dolari, iar veniturile companiei au urcat cu 12%, la 14,9 miliarde de dolari, datorita volumului mai mare de publicitate pe dispozitive mobile.

Google a reusit sa compenseze scaderea preturilor publicitatii pe gadget-uri mobile prin cresterea volumului de spoturi platite.

Citeste si:

Compania a demonstrat altfel ca poate monetiza serviciile de publicitate online in contextul tranzitiei tot mai multor utilizatori catre smartphone-uri si tablete. Spoturile pe dispozitive mobile se vand la preturi mai mici decat cele destinate PC-ului traditional.

Google are o cota de aproximativ o treime din piata globala a publicitatii online, potrivit datelor eMarketer. Facebook ocupa locul al doilea, la mare distanta, cu o cota de numai 5%, dar a inregistrat in ultimii doi ani cresteri mai puternice decat Google.