Potrivit TV Globo, politia federala din Brazilia va trimite o astfel de cerere autoritatilor judiciare americane, in cadrul unui acord de cooperare judiciara, care ii autorizeaza pe politistii unui stat sa interogheze cetateni de pe teritoriul altui stat.

Un purtator de cuvant al politiei federale a refuzat sa dezminta sau sa confirme aceasta informatie, argumentand ca nu poate divulga date din cadrul anchetei.

Politia braziliana a initiat o astfel de ancheta, dupa dezvaluirile cu privire spionarea de catre Statele Unite a comunicatiilor presedintelui brazilian, Dilma Rousseff, si ale colaboratorilor sai apropiati, precum si ale unor oficiali din cadrul companiei petroliere Petrobras.

Citeste si:

Autoritatile braziliene au cerut deja audierea fostului consultant al Agentiei americane pentru Securitate Nationala (NSA) Edward Snowden, refugiat in Rusia, ale carui documente sunt la originea acestor dezvaluiri.

Oficialii brazilieni ai unor companii americane au fost deja interogati de catre politie si au dezmintit orice complicitate cu serviciile americane de informatii.

Dilma Rousseff a criticat spionajul american la Adunarea Generala a ONU. De asemenea, ea si-a suspendat o vizita oficiala la Washington, prevazuta initial pentru octombrie.