Aceasta numire este ultima intr-o serie de promovari ale angajatilor romani in pozitii cheie pentru Microsoft in plan international. Cea mai recenta mutare de acest fel a fost promovarea lui Cosmin Rublinceanu, director financiar al diviziei Microsoft din Romania, in pozitia de Compliance Director pentru compania americana in Europa Centrala si de Est.

Cu o experienta de peste 20 de ani in resurse umane, Vlad Bog a lucrat peste doi ani de zile la JTI, aproape trei ani in curierat, la DHL, unde a fost HR manager, si apoi 12 ani in cadrul Coca-Cola. Ulterior, a activat in conducerea departamentului de resurse umane al operatorului telecom Vodafone.

Vlad Bog va fi inlocuit de Roxana Tanase (foto), care anterior a ocupat functia de HR Business Partnering in cadrul Vodafone Romania.

„Incepand cu 4 noiembrie 2013, Roxana Tanase va fi noul director de resurse umane al Microsoft Romania. Roxana Tanase va face parte din echipa de conducere a Microsoft Romania si din boardul HR al Microsoft in Europa Centrala si de Est”, au declarat pentru wall-street.ro oficialii companiei.

Citeste si:

Roxana Tanase si-a inceput cariera la Arthur Andersen in calitate de Human Capital Consultant si are mai mult de 13 ani de experienta in resurse umane. Ariile sale de expertiza sunt managementul schimbarii, managementul talentului si adaptarea politicilor de HR la strategiile de afaceri ale companiilor. Cariera ei a continuat in cadrul Xerox Romania intre 2003 si 2004 si la ING Bank intre 2004 si 2010. Roxana Tanase a absolvit studiile Academiei de Studii Economice si este licentiata in Relatii Internationale.

Compania are in prezent peste 450 de angajati, dintre care 300 de persoane in Centrul Global de Suport pentru Business (GBS) la Bucuresti si o parte la centrul similar din Timisoara.

Printre principalii competitori ai Microsoft pe piata locala se numara Oracle, Amazon, Google, Apple, VMware, Red Hat, SalesForce.com.