Furnizorul de solutii si servicii software Iquest vrea sa recruteze circa 100 de oameni in 2014 si sa ajunga astfel la aproximativ 600 de angajati, au declarat oficialii companiei.

In prezent, compania fondata in urma cu 15 ani de Cornelius Brody, numara peste 500 de specialisti IT in 10 centre din Romania (Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si Bucuresti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gotheburg), Elvetia (Zürich), Ungaria (Budapesta) si Statele Unite (Palo Alto).

De asemenea, conducerea companiei mizeaza pe afaceri de 25 de milioane de euro, mai mult cu 15% fata de anul trecut.

De la lansare si pana acum iQuest s-a concentrat pe pietele internationale, furnizorul IT avand clienti precum Roche, Virgin Atlantic Airlines, Financial Times, Vodafone, Ikea. Pentru a sustine aceasta expansiune, la inceputul acestui an, compania a recrutat in echipa de management executivi din companii precum Microsoft, SAP sau Nestlé.

„Obiectivul nostru este sa ne extindem pe toate pietele pe care suntem deja prezenti, precum Germania, Elvetia si SUA, eventual sa patrundem pe piete noi”, a precizat Cornelius Brody, CEO-ul si fondatorul iQuest.

Se orienteaza catre Romania

Insa in perioada urmatoare iQuest va accentua si prezenta pe piata locala.

„Business-ul de pe piata locala cuprinde doua directii: sectorul privat, unde dezvoltarea este constanta, dar cu un trend moderat crescator si sectorul public, unde iQuest, incepand cu anul 2012, este din ce in ce mai prezent. Valoarea business-ului local in cifra de afaceri iQuest este in continua crestere, iar pentru acest an estimam o pondere de 15%”, a explicat Horia Cerchez, site manager iQuest Bucuresti.

Compania estimeaza ca ritmul de crestere pe piata locala va fi mai accelerat decat pe plan extern si asteapta o relansare a investitiilor in IT, mai ales in sectorul privat, unde vor creste in importanta solutiile dedicate si dezvoltate pentru rezolvarea punctuala a unor probleme, care sa conduca la cresterea productivitatii, a controlului si a predictibilitatii business-ului. In opinia reprezentantilor companiei, cresterea pe plan local va fi sustinuta si de asumarea Programului Agenda Digitala Europa 2020.

In Romania, iQuest este partener Microsoft Gold si Oracle. Astfel, compania a lucrat la nivel local pentru clienti precum Logistic E van Wijk, AX Perpetuum, SAB Miller, Banca Transilvania, EVW Holding, Routier European Transport, Arhivele Nationale, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Metrorex sau Banca Nationala a Romaniei, Bertus, Mega Image, Gedeon Richter, Leonardo, Menatwork, Aegon sau OMV.

„Pe plan local nu urmarim numai proiectele din administratia publica, ci si cele din sectorul privat, pentru verticale pentru care deja detinem referinte serioase, precum telecom, life sciences, servicii financiare, energie, high tech, logistica si productie”, mai spune Brody.

Se dezvolta in domeniul comertului electronic

Iquest a semnat recent un parteneriat cu Hybris, unul dintre cei mai dinamici furnizori de solutii de comert electronic la nivel international. Hybris ofera produse pentru gestiunea datelor – master data management – si procese unitare de comert electronic pentru toate canalele.

„Parteneriatul ne pozitioneaza ca fiind singurul furnizor de solutii din regiune cu experienta in integrarea platformelor a doi lideri mondiali in e-Commerce: Hybris si Oracle ATG Web-Commerce”, a declarat Gabriel Sobolu, Head of Java Solutions in cadrul iQuest.

Compania a mai oferit servicii in domeniul e-commerce pentru companii precum Virgin Atlantic sau Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri