La inceputul lunii septembrie, Samsung anunta ca a reusit in numai doi ani de zile, de la lansarea primului telefon-tableta Galaxy Note, sa vanda 38 de milioane de unitati din prima si a doua generatie a smartphone-ului.

JK Shin, directorul diviziei mobile din cadrul Samsung, estimeaza ca noul Galaxy Note 3 se va vinde in peste 10 milioane de unitati, dar nu a precizat in cat timp vor reusi sa atinga acest target, insa cel mai probabil va depasi acest target, din moment ce in prima luna s-a vandut in peste 5 milioane de unitati.

Spre comparatie, in numai doua luni de la lansare, Galaxy Note 2, smartphone-ul lansat de Samsung in toamna anului trecut, a fost vandut in cinci milioane de unitati.

Reprezentantii companiei pe plan local se asteapta ca pana la finalul anului sa comercializeze peste 10.000 de astfel de unitati.

Citeste si:

“Ne-am propus ca pana la finalul anului sa vindem peste 10.000 de smartphone-uri Galaxy Note 3”, a declarat Sorin Manea, directorul diviziei de mobile din cadrul Samsung Romania, la lansarea dispozitivului pe piata locala.

Samsung Galaxy Note 3 este un smartphone cu un display de 5,7 inch Full HD (1080 x 1920 pixeli) si 386 ppi, care se bazeaza pe un chipset Qualcomm Snapdragon 800, cu procesor quad-core.

Pretul cu care Galaxy Note 3 este comercializat in Romania de marile magazine, fara conectare, este de circa 3.200 de lei.

Pe piata echipamentelor mobile inteligente Samsung rivalizeaza cu Apple, Sony, Huawei, HTC sau Nokia.