Qualcomm, producator de semiconductori cu sediul in San Diego, va lua o decizie dupa analizarea situatiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre surse. Compania obtine majoritatea profitului din licentierea de pantente pentru tehnologia retelelor wireless, scrie Mediafax.

BlackBerry a anuntat in luna august ca asteapta oferte de preluare si a atras interesul mai multor companii, dar nu si propuneri concrete.

Fairfax Financial Holdings, cel mai mare actionar al BlackBerry, a semnat in septembrie un acord preliminar de preluare a producatorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvaluit partenerii si nici daca si-a asigurat finantarea.

Citeste si:

Potrivit acordului, BlackBerry poate pana luni, 4 noiembrie, sa ia in considerare si alte propuneri, in timp ce Fairfax si un grup de investitori evalueaza situatia financiara a companiei si incearca sa atraga finantarea necesara.

Cerberus a incheiat un acord de confidentialitate cu BlackBerry, pentru a dobandi acces la situatia financiara a companiei, a aratat una dintre surse.

Purtatorii de cuvant ai Cerberus, Qualcomm si BlackBerry au refuzat sa comenteze.