Cerberus Capital Management, care s-a asociat cu cofondatorul BlackBerry, Mike Lazaridis, pentru lansarea unei oferte de preluare a companiei canadiene de telefonie mobila, vrea sa atraga in aceasta coalitie si compania Qualcomm, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Qualcomm, producator de semiconductori cu sediul in San Diego, va lua o decizie dupa analizarea situatiei financiare a BlackBerry, a spus una dintre surse. Compania obtine majoritatea profitului din licentierea de pantente pentru tehnologia retelelor wireless, scrie Mediafax.

BlackBerry a anuntat in luna august ca asteapta oferte de preluare si a atras interesul mai multor companii, dar nu si propuneri concrete.

Fairfax Financial Holdings, cel mai mare actionar al BlackBerry, a semnat in septembrie un acord preliminar de preluare a producatorului de smartphone-uri pentru 4,7 miliarde de dolari, dar nu a dezvaluit partenerii si nici daca si-a asigurat finantarea.

Potrivit acordului, BlackBerry poate pana luni, 4 noiembrie, sa ia in considerare si alte propuneri, in timp ce Fairfax si un grup de investitori evalueaza situatia financiara a companiei si incearca sa atraga finantarea necesara.

Citeste si:
Qualcomm se asteapta ca vanzarile de telefoane 5G sa se dubleze
Qualcomm se asteapta ca...

Cerberus a incheiat un acord de confidentialitate cu BlackBerry, pentru a dobandi acces la situatia financiara a companiei, a aratat una dintre surse.

Purtatorii de cuvant ai Cerberus, Qualcomm si BlackBerry au refuzat sa comenteze.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri