Barbatii se fotografiaza de doua ori mai mult cu telefonul mobil decat femeile, o forma de vanitate considerata masculina avand in vedere ca se face apel la tehnologie, conform unui sondaj efectuat de compania Samsung in Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Aceasta moda a inceput sa se impuna recent in randul barbatilor, deoarece acestia considera folosirea unui telefon inteligent pentru realizarea autoportretelor fotografice, publicate apoi online, o "vanitate acceptabila", conform psihologului comportamental Jo Hemmings.
Acest gen de fotografii pe care persoanele si le fac cu ajutorul telefonului mobil, pentru a le publica apoi pe retelele de socializare, este cunoscut generic sub denumirea de "selfie", care a fost desemnat recent cuvantul anului 2013 de editorii dictionarelor Oxford.
Unul dintre cele mai cunoscute "selfie" din acest an a fost autoportretul papei Francisc, care s-a fotografiat cu adolescentii la Vatican, realizand astfel primul "selfie papal" din istorie.
"Selfies reprezinta o vanitate a vietii moderne. Barbatii au ajuns la jocul vanitatii mai tarziu decat femeile. Acestia fac autoportrete fotografice avand in vedere tehnologia pe care o presupun, prin urmare o considera o modalitate mai acceptabila de a le da la iveala vanitatea", a afirmat psihologul britanic pentru MailOnline.
Sondajul, efectuat in randul a 2.000 de respondenti din Marea Britanie, a scos la iveala faptul ca o treime dintre britanici au pierdut momente importante din viata in timp ce se fotografiau.
Totodata, s-a descoperit ca participantii la sondaj au pierdut experiente importante in timp ce descarcau "selfies" pe retelele de socializare, pentru a arata celorlalti cat de bine arata. 52% dintre respondenti au recunoscut ca au descarcat imediat fotografiile de pe telefoanele inteligente.
In plus, unele "selfies" sunt cunoscute in Marea Britanie ca "braggies" - acele fotografii realizate special de oameni pentru a se lauda sau pentru a starni invidia prietenilor, conform unui studiu efectuat recent de site-ul hotels.com.
Sondajul a aratat ca 5,4 milioane de britanici posteaza online acest gen de fotografii la 10 minute de la sosirea la destinatia de vacanta, de exemplu, ca si dupa sosirea in camere de hotel, baruri si cluburi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri