Mall-urile au introdus patrule formate de politisti aflati in afara programului. Magazinele Wal-Mart folosesc un sistem de cote pentru produse populare precum iPad-urile si bijuteriile.

Federatia Nationala a Retailerilor (FNR) a emis recomandari referitoare la managementul aglomeratiei, cerand magazinelor sa se pregateasca pentru mase mari de oameni, cozi imense de clienti nervosi si grupuri sanitare supraaglomerate.

Organizatia de retail a publicat astfel de recomandari din 2008, cand un angajat al Wal-Mart a murit calcat in picioare de Black Friday.
Vanzarile in weekendul inceput cu Black Friday vor creste cu 2,2%, fata de anul trecut, la 40,5 miliarde de dolari, potrivit estimarilor companiei IBISWorld.

Citeste si:

De regula, magazine universale precum Wal-Mart, Target si Sears atrag cei mai multi cumparatori, intrucat acestia vor sa gaseasca tot ce le trebuie intr-un sigur loc, intr-o zi in care traficul si gasirea unui loc de parcare ii pun la incercare, a declarat Rich Mellor, vicepresedinte insarcinat cu prevenirea pierderilor la FNR.

Magazinele au luat in acest an masuri de securitate mai devreme ca niciodata, pentru ca multe magazine si-au deschis portile chiar de Thanksgiving Day.

Vanzarile de retail au fost afectate in ultimele luni de increderea fluctuanta a consumatorilor in economie. In luna noiembrie, indicele privind increderea, calculat de Conference Board, a scazut la cel mai redus nivel din ultimele sapte luni, din cauza cresterii pesimismului legat de perspectiva pietei muncii.