Studiu: Aproape 90% dintre liceenii romani vor sa se informeze mai mult despre cariera

In jur de 91% dintre tinerii din anii terminali de liceu intentioneaza sa isi dezvolte abilitatile digitale in urmatoarele 6 luni, iar aproximativ 87% vor sa se informeze mai mult in viitor in legatura cu piata muncii si oportunitatile existente ei, potrivit unui studiu realizat de Samsung Romania pe aproximativ 1.900 de respondenti din orasele Targu-Jiu, Pitesti, Focsani si Alba-Iulia.

Tinerii petrec in medie 3 - 4 ore zilnic pe internet, principalele activitati fiind recreative: 92% dintre liceeni folosesc acest timp pe retelele sociale, 84% pentru a asculta muzica, iar 66% pentru viziona filme sau emisiuni.

Pe de alta parte, aproximativ o treime dintre liceenii romani in anii terminali obisnuiesc sa caute informatii despre cariera pe internet, timpul alocat acestei activitati fiind in medie de 1,6 ore pe saptamana.

In jur de 70% dintre participantii la studiu au afirmat ca detin un smartphone, 19% o tableta, in timp ce 60% dintre ei au un laptop sau o camera foto.

Afla mai multe din: Studiu: O treime dintre liceenii romani petrec 1,6 ore pe saptamana pentru a se informa despre cariera

Citeste si:
Cum arata si "ce poate" noul Samsung Galaxy S10 5G
Cum arata si "ce poate" noul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri