Bogata in petrol, Rusia este o piata importanta pentru telefoane mobile straine, cum ar fi Apple si Samsung Electronics, dar pana acum nu a avut succes in proiectarea de telefoane mobile.

Yota Devices intentioneaza sa vanda telefonul in 20 de tari anul viitor, dupa ce a intrat pe pietele din Austria, Franta, Germania si Spania.

"Daca am lovi intr-adevar piata, vom fi fericiti pentru ca in doi-trei ani toata lumea ne va copia", a declarat seful executiv al Yota Devices, Vlad Martynov, care a facut referire la succesul iPhone de la Apple de la lansarea acestuia in 2007. Momentan, nu este pe lista si o lansare pe piata din SUA.

Citeste si:

Chiar si asa, analistii contrazic planurile de lansare ale companiei rusesti. „In mintea oamenilor, Yoda Devices nu este un brand, nu este Samsung, Nokia sau Apple, care au propriii fani. Nimeni nu va astepta un telefon de la YodaDevices”, crede analistul IT, Denis Kuskov, de la publicatia TelecomDaily din Rusia.

Smartphone-ul cu doua ecrane, cu sistem de operare Android, va costa 600 de dolari in magazinele rusesti, mai putin cu 270 de dolari decat iPhone 5C cu aceeasi memorie. In Europa, telefonul rusesc va costa 680 de dolari.