1,200 de localitati din Romania vor beneficia de telecentre (de comunicatii) in cadrul unui program implementat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

Alexandrina Hartan, vicepresedinte ANRC, a declarat corespondentului ROMPRES ca, in luna august 2006, primele 108 localitati izolate din Romania cu populatie de peste 400 de locuitori vor fi integrate intr-un sistem national de tehnologii de comunicatie moderne. Fiecare telecentru va dispune de cate doua telefoane, doua calculatoare conectate la Internet si un fax, informeaza Rompres.

"Proiectul romanesc are deja recunoastere internationala, mai multe state din Africa si Asia s-au aratat interesate de implementarea sa", a mai spus responsabilul ANRC.

Potrivit sursei citate, pana la sfarsitul anului 2006 alte 100 de localitati vor avea telecentre, proiectul urmand sa fie finalizat in 2008-2009. "Succesul modelului romanesc se datoreaza implicarii administratiei locale, iar in viitor intentionam sa atragem si organizatiile nonguvernamentale, " a mai spus vicepresedintele ANRC.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »