Nokia ar putea datora fiscului din India taxe restante de 3,4 miliarde de dolari, suma mult mai mare fata de estimarea actuala de 340 de milioane de dolari, a declarat sub protectia anonimatului un oficial de la New Delhi, pentru cotidianul american Wall Street Journal.

India a pus in septembrie sechestru pe unele active din tara ale Nokia, inclusiv pe fabrica de la Chennai, printre cele mai mari din lume, pentru a se asigura ca grupul finlandez va plati taxele, scrie Mediafax.
Autoritatile acuza Nokia ca datoreaza banii pentru ca ar s-ar fi folosit in trecut fara a avea dreptul de o scutire de taxe pentru exporturile de software.
Nokia neaga ca ar fi incalcat regulile si se apara impotriva acuzatiilor intr-un tribunal din India.
Grupul intentioneaza sa constituie o rezerva de 350 de milioane de dolari pentru a obtine deblocarea activelor din India, astfel incat sa le poata ceda Microsoft in cadrul vanzarii operatiunilor de productie de telefoane mobile. In caz contrar, acestea vor fi transferate grupului american la o data ulterioara.
Nokia trebuie sa obtina acces la activele respective pana joi, pentru a le transfera Microsoft in cadrul acordului de vanzare, in valoare de 7 miliarde de dolari.
India a deschis mai multe investigatii de evaziune fiscala vizand companii straine si locale, afirma analistii, in incercarea de a mentine incasarile din taxe, afectate de incetinirea economica.
Companii printre care Vodafone, Cadbury si Royal Dutch Shell au primit notificari privind plata unor taxe suplimentare, pentru ca ar fi subevaluat tranzactii variind de la transferuri de actiuni la vanzarea de autovehicule. BMW si General Electric au fost, de asemenea, anuntate ca au de platit taxe din anii trecuti. Toate companiile au contestat cererile autoritatilor fiscale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri