Mentinerea atentiei asupra automobilelor si nu asupra conducerii va fi esentiala pentru Ford, care intentioneaza sa lanseze 23 de noi modele in 2014, an care va fi cel mai aglomerat in istoria de 110 ani a companiei, a declarat Michelle Krebs, analist la compania de analiza in domeniul auto Edmunds.com.

"Este un factor care distrage atentia, intr-un moment in care Ford trebuie sa se concentreze pe fabrici, produse si oameni, nu pe o singura persoana. Anul viitor lanseaza mai multe produse ca niciodata in istoria Ford Motor. Trebuie sa se concentreze pe afaceri", a spus Krebs.

Directorul general Mulally, presedintele executiv Bill Ford si alti lideri ai companiei au reiterat frecvent un plan vechi de 13 luni conform caruia Mulally va sta la conducerea celui de-al doilea mare producator auto american cel putin si anul viitor, scrie Mediafax.

Ford a stabilit un succesor al lui Mulally, pe directorul operational Mark Fields, dar momentul in care va avea loc schimbarea risca intoarcerea la luptele interne care au avut loc inainte ca Mulally sa devina CEO, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Mulally este cunoscut in Detroit pentru cultivarea unei culturi a colaborarii la Ford, companie caracterizata mult timp de atacuri pe la spate si disfunctionalitati. Cu un stil prietenos dar ferm si cu organizarea de sedinte saptamanale, Mulally a reusit sa ii faca pe directori sa se ajute intre ei, in loc sa se saboteze pentru castigul personal, au declarat Fields si alti membri ai conducerii.

Citeste si:

Ford este la mai putin de o luna de salonul auto international de la Detroit, unde compania va prezenta masini si camionete cruciale pentru viitorul sau. Intre acestea va fi probabil si un nou model pickup serie F, a spus Krebs.

Candidatura lui Mulally la sefia Microsoft a devenit mai putin probabila in ultimele saptamani, din cauza temerilor legate de lipsa sa de experienta in sectorul tehnologiei, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Exista insa in continuare scenarii in care board-ul Microsoft ar putea opta pentru Mulally, inclusiv o varianta in care va prelua functia pentru cativa ani si va ajuta la pregatirea unui candidat intern. Luna trecuta, Mulally era unul dintre cei mai probabili candidati, alaturi de Satya Nadella, director la Microsoft.

Board-ul Microsoft cauta un CEO care sa il inlocuiasca pe Steve Ballmer, care a spus in august ca vrea sa se retraga in urmatoarele 12 luni.