Candidatura directorului general al Ford, Alan Mulally, la functia de CEO al Microsoft risca sa umbreasca lansarile de noi modele de automobile si sa provoace o lupta interna intre directorii adjuncti ai producatorului auto american, relateaza Bloomberg.

Mentinerea atentiei asupra automobilelor si nu asupra conducerii va fi esentiala pentru Ford, care intentioneaza sa lanseze 23 de noi modele in 2014, an care va fi cel mai aglomerat in istoria de 110 ani a companiei, a declarat Michelle Krebs, analist la compania de analiza in domeniul auto Edmunds.com.

"Este un factor care distrage atentia, intr-un moment in care Ford trebuie sa se concentreze pe fabrici, produse si oameni, nu pe o singura persoana. Anul viitor lanseaza mai multe produse ca niciodata in istoria Ford Motor. Trebuie sa se concentreze pe afaceri", a spus Krebs.

Directorul general Mulally, presedintele executiv Bill Ford si alti lideri ai companiei au reiterat frecvent un plan vechi de 13 luni conform caruia Mulally va sta la conducerea celui de-al doilea mare producator auto american cel putin si anul viitor, scrie Mediafax.

Ford a stabilit un succesor al lui Mulally, pe directorul operational Mark Fields, dar momentul in care va avea loc schimbarea risca intoarcerea la luptele interne care au avut loc inainte ca Mulally sa devina CEO, a declarat o persoana apropiata situatiei.

Mulally este cunoscut in Detroit pentru cultivarea unei culturi a colaborarii la Ford, companie caracterizata mult timp de atacuri pe la spate si disfunctionalitati. Cu un stil prietenos dar ferm si cu organizarea de sedinte saptamanale, Mulally a reusit sa ii faca pe directori sa se ajute intre ei, in loc sa se saboteze pentru castigul personal, au declarat Fields si alti membri ai conducerii.

Ford este la mai putin de o luna de salonul auto international de la Detroit, unde compania va prezenta masini si camionete cruciale pentru viitorul sau. Intre acestea va fi probabil si un nou model pickup serie F, a spus Krebs.

Candidatura lui Mulally la sefia Microsoft a devenit mai putin probabila in ultimele saptamani, din cauza temerilor legate de lipsa sa de experienta in sectorul tehnologiei, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Exista insa in continuare scenarii in care board-ul Microsoft ar putea opta pentru Mulally, inclusiv o varianta in care va prelua functia pentru cativa ani si va ajuta la pregatirea unui candidat intern. Luna trecuta, Mulally era unul dintre cei mai probabili candidati, alaturi de Satya Nadella, director la Microsoft.

Board-ul Microsoft cauta un CEO care sa il inlocuiasca pe Steve Ballmer, care a spus in august ca vrea sa se retraga in urmatoarele 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri