Sony Mobile, divizia de telefonie mobila a producatorului japonez, se afla in discutii avansate cu Microsoft pentru a lansa primul dispozitiv echipat cu sistemul de operare mobil Windows Phone, relateaza GSMArena.com.

Pierre Perron, directorul diviziei mobile pentru Europa, a precizat ca Sony nu isi doreste sa lanseze terminale mobile echipate doar cu sistemul de operare Android, ci vrea sa isi extinda aria de acoperire si catre cea dezvoltata de catre Microsoft.
“Lansarea de dispozitive mobile echipate cu un singur sistem de operare nu este o strategie viabila pentru o perioada mai lunga de timp”, a spus reprezentantul Sony, care a subliniat ca relatia cu Google este foarte buna.

Parteneriatul dintre Microsoft si Sony se deruleaza de multi ani. Chiar daca au existat tentative de a lansa dispozitive echipate cu Windows Phone, ele nu s-au concretizat pana astazi.

Intelegerea dintre cele doua companii a inceput o data cu lansarea pe piata a gamei de laptop-uri VAIO care ruleaza sistemul de operare Windows.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri