XAPT Ungaria, partener al Microsoft Dynamics si parte a New Frontier Group, a achizitionat furnizorul de solutii software LLP Dynamics Group, companie cu sediul in Cehia, si activitate importanta pe piata din Romania si din regiune.

Ca urmare a preluarii operatiunilor LLP Dynamics la nivel local, XAPT isi propune sa dezvolte piata din Romania si sa faca din regiunea tarii noastre cea mai importanta piata pentru grup.
“Vrem sa crestem cu precadere pe pietele din Romania si Bulgaria. Ne propunem in acest sens sa crestem organic pe parcursul urmatorilor ani si vizam dublarea numarului de angajati de pe piata locala”, a precizat Bodjar Krapchev, managing partner al LLP Dynamics in regiunea CEE.
Totodata, Zsolt Ambrus, CEO al XAPT CEE a mai precizat ca achizitionarea LLP Dynamics ii va permite companiei sa isi extinda si mai mult pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est.
Intrebat de wall-street.ro ce presupune mai precis dezvoltarea companiei la nivel local, ca urmare a preluarii de catre grupul XAPT, Mihai Madussi, group services manager LLP Dynamics CEE a precizat ca operatiunile locale vor trece in 2014 si 2015 printr-un amplu proces de reorganizare.
“Prin unirea celor doua entitati vom deveni cel mai mare partener al Microsoft la nivel local, iar acest lucru va presupune si un amplu proces de rebranding cat si investitional. In prezent echipa LLP Dynamics Romania numara circa 40 de angajati, iar pana in T1 2015 vrem sa dublam numarul acestora, chiar sa depasim pragul de 100 de salariati. Ne propunem de asemenea sa extindem procesul de internship si sa recrutam anual 20 de tineri studenti de la universitati specializate. Concret, 80% din planul investitional alocat in procesul de rebranding va fi concentrat pe forta de munca si pe o mai buna structurare a echipei in proiect”, a declarat pentru wall-street.ro - Mihai Madussi (foto).

Retail jobs

Cu ochii pe Transilvania

Mihai Madussi a mai declarat pentru wall-street.ro ca grupul vizeaza extinderea la nivel local prin deschiderea unul centru si in zona Transilvaniei, o regiune care in ultimii ani a capatat tot mai mare interes din partea companiilor din IT&C.
“Luam in calcul extinderea si inspre zona Transilvaniei, extindere ce s-ar putea concretiza anul viitor. In prezent urmarim tendintele si ne facem calculele”, a mai spus Madussi.

Piata de software, in usoara revenire

Potrivit reprezentantilor LLP Dynamics Romania, piata de software a inceput usor sa creasca in 2013, iar acest lucru se datoreaza in special proiectelor derulate prin intermediul fondurilor europene.
“A fost o perioada trista pentru piata de software, cea a anilor 2009-2011, insa o data cu 2012 cererile de proiecte au crescut puternic, pentru ca in 2013 sa putem vorbi de o revenire a acesteia. Ne asteptam ca 2014 sa continue pe un trend favorabil, iar implementarea proiectelor derulate in 2013 sa se concretizeze in acest an”, au completat oficialii LLP Dynamics.
In ceea ce priveste veniturile companiei, LLP Dynamics se asteapta ca in acest an afacerile sa creasca la cel putin 2,5 milioane de euro, dupa ce in 2013 ele au depasit pragul de 2 milioane de euro.
XAPT a preluat 85% din LLP Dynamics Spo, companie care este activa pe cinci piete. Totodata, XAPT este parte a New Frontier Group, compania care mai detine la nivel local si integratorul Romsys.
Prin fuziunea dintre cele doua companii, LLP Dynamics Group va aduce aproximativ 400 de clienti si afaceri de 4 milioane de euro. Contractul de cumparare a fost semnat de catre cele doua companii in luna decembrie, iar achizitia este estimata ca se va finaliza in T1 din 2014. Termenii si conditiile tranzactiei nu au fost facuti publici.

Citeste si:
CITR vinde active în valoare de peste 13 milioane de lei către Pambac
CITR vinde active în valoare...

LLP Dynamics este o difizie a LLP Group, companie fondata in 1992, la Praga, in Cehia. LLP Dynamics este o comapnie specializata in implementarea solutiilor ERP in companii multinationale si nationale.

XAPT este unul dintre cei mai mari furnizori de solutii de business Microsoft Dynamics ERP. Activitatea companiei se bazeaza pe servicii de lansare, training, personalizare si dezvoltare a solutiilor Microsoft Dynamics ERP si Microsoft Dynamics CRM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri