Nokia a anuntat vanzari in scadere puternica pentru trimestrul al patrulea la divizia de telefoane mobile, o posibila lovitura pentru Microsoft, care a convenit anul trecut, dupa mai multe trimestre consecutive de cresteri, sa preia afacerea de la compania finlandeza pentru 5,4 miliarde euro.

Tranzactia a fost anuntata in luna septembrie, ambele companii subliniind atunci ca trendul ascendent al vanzarilor de telefoane si smartphone-uri Nokia reprezinta principalul argument pe care este fundamentat pariul urias al Microsoft, noteaza Wall Street Journal, citat de Mediafax.

In pregatirea sezonului sarbatorilor de iarna, Nokia a lansat o gama larga de smartphone-uri Lumia si chiar o tableta, incercand insa fara succes sa antreneze cererea.

Veniturile diviziei de telefoane mobile a Nokia au scazut in ultimele trei luni ale anului trecut cu 29% fata de aceeasi perioada din 2012 si cu 4,5% fata de nivelul din trimestrul al treilea.

Nokia a reusit sa vanda 8,2 milioane de smartphone-uri Lumia in trimestrul al patrulea, care include perioada de cumparaturi din preajma sarbatorilor de iarna, fata de 8,8 milioane de unitati in trimestrul al treilea.

Directorul general al Nokia, Timo Ihamuotila, a subliniat joi ca grupul a livrat anul trecut un total de 30 milioane de smartphone-uri Lumia echipate cu sistemul de operare Microsoft Windows Phone, fata de 13,3 milioane in 2012. Totusi, vanzarile sunt cu mult sub tinta de 50 milioane unitati pe an estimata de Microsoft pentru a recupera investitia in preluarea diviziei Nokia, iar trendul descendent din ultimele trei luni ale anului trecut este ingrijorator.

Livrarile de telefoane mobile fara functii avansate au stagnat in trimestrul al patrulea, inregistrand astfel performante mai bune decat vanzarile de smartphone-uri.

Nokia a precizat ca scaderea vanzarilor de smartphone-uri a fost cauzata de pozitia puternica a platformelor concurente si de tranzitia dificila catre sistemul de operare Windows Phone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri